Henryk Kalinowski o zmianie imion

Sniezny

Urodzony Buntownik
139
5
Henryk Kalinowski, kierownik USC Wrocław o zmianie imion. Bardzo mi się podoba jego podejście. Jego poglądów politycznych nie znam ale w tej kwestii widać to człowiek myślący i dla mnie wzór do naśladowania dla innych. Może wiecie znacie go jest on libertariański w innych sprawach?

Mniej restrykcyjni są niektórzy kierownicy USC. Szef wrocławskiego urzędu uważa, że o ile w przypadku dzieci należy hamować zapędy dorosłych, to pełnoletni sami decydują o sobie. - Skoro można dziecku dać na imię Dąb, to dlaczego dorosłemu nie "Psych"? Zmiana imienia to indywidualna sprawa - twierdzi Henryk Kalinowski, kierownik USC we Wrocławiu. Od początku roku rozpatrzył już ok. 400 wniosków, wszystkie pozytywnie. - Zastrzeżenia miałem wobec imienia dla dziecka Ninel. Wytłumaczyłem rodzicom, że to modne imię nadawane dziewczynkom w Rosji na cześć przywódcy rewolucji październikowej, imię czytane wspak, to Lenin. Wniosek wycofali - mówi Kalinowski.

M

Matrix

Guest
Imiona w Polsce powinny być polskie, a nie jakieś Keviny, Angele, Kaszmiry, im głupsza para, tym bardziej obcobrzmiące imię nadaje swojemu dziecku, taką zaobserwowałam prawidłowość.

OP
OP
Sniezny

Sniezny

Urodzony Buntownik
139
5
Imiona w Polsce powinny być polskie, a nie jakieś Keviny, Angele, Kaszmiry, im głupsza para, tym bardziej obcobrzmiące imię nadaje swojemu dziecku, taką zaobserwowałam prawidłowość.
Idąc twoim tokiem rozumowania, ty pisząc na polskim forum z nickiem Matrix zasługujesz na lincz i karę śmierci wykonaną natychmiastowo. Znaczy też że jesteś głupia jak but. o_ORęce mi opadają ratujcie mnie!

Imię to sprawa indywidualna, ograniczanie puli imion to zamordyzm i ograniczanie wolności jednostki i jej prawa do decydowania o sobie i o tym jak chce się nazywać.
2- Dla twojej informacji wielka obrończynio czystości imion, większa część imion które masz we własnej rodzinie a może i ty jest obcego pochodzenia.
3- Jeśli dorosła jednostka zechce się nazywać Kevin czy Piorun, bo tak jej się podoba, zabronisz jej tego? Może oczywiście powiedz jeszcze że wiesz lepiej co dla niej dobre?
4- Jeśli indywidualizm i swobodę w zakresie dobierania imion uważasz za głupotę, to sama się głupotą nieodwracalnie wykazałaś.

M

Matrix

Guest
Idąc twoim tokiem rozumowania, ty pisząc na polskim forum z nickiem Matrix zasługujesz na lincz i karę śmierci wykonaną natychmiastowo. Znaczy też że jesteś głupia jak but. o_ORęce mi opadają ratujcie mnie!
Wyraziłam tylko swój pogląd, nie wiedziałam, że to cię tak zirytuje, ale twoje oburzenie i impertynencje na mnie nie robią żadnego wrażenia, szkoda twoich złych emocji.:).

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Widocznie komuś Kevin kojarzy się lepiej niż na przykład Leszek, Jarosław, czy Bronisław i się temu nie dziwię.

Do góry Bottom