Günter Grass awansował na byłego hitlerowca :)

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
jak tylko agenci wpływu z Czerskiej dostaną wytyczne to zmieni się z ...

było :

"Ulżyło mi. To przyszłość dla Polski " - tak wyniki polskich wyborów prezydenckich skomentował w wywiadzie dla radia Deutsche Welle pochodzący z Gdańska noblista Günther Grass. - Ten kraj musi przestać być ofiarą. Młode pokolenie Polaków będzie odgrywać ważną rolę w Europie. Jestem przekonany, że nowy prezydent będzie to dobrze reprezentował - mówił noblista.

będzie :

"Ulżyło mi. To przyszłość dla Polski " - tak wyniki polskich wyborów prezydenckich skomentował w wywiadzie dla radia Deutsche Welle pochodzący z Gdańska były żołnierz Waffen SS Günther Grass.. - Ten kraj musi przestać być ofiarą. Młode pokolenie Polaków będzie odgrywać ważną rolę w Europie. Jestem przekonany, że nowy prezydent będzie to dobrze reprezentował - mówił hitlerowiec.

było :

Narodowo-konserwatywny rząd polski "jest nieszczęściem" - oświadczył niemiecki laureat literackiego Nobla Guenter Grass w wywiadzie dla sobotniego wydania "Frankfurter Rundschau".

będzie :

Narodowo-konserwatywny rząd polski "jest nieszczęściem" - oświadczył weteran Waffen SS Guenter Grass w wywiadzie dla sobotniego wydania "Frankfurter Rundschau".

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Grass prorokuje nieustannie. Wciąż zakłóca nasz spokój, uderzając w blaszany bębenek, nakazuje rachować się z mroczną przeszłością. I wciąż wymaga, byśmy porzucili małostkowość, banał, mściwość. Uczy, jak kochać wolność i prawdę, czyli po prostu życie; jak kochać ludzi, jak kochać literaturę. On to potrafi. I my kochamy Ciebie, drogi Günterze! Dużo zdrowia i dużo nowych pięknych książek!

Jeden nowy, piękny wierszyk kochanego Güntera będzie musiał wystarczyć :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
I jak tu normalny człowiek może nie być antysemitą?
Jesteś za Günterem? - Jesteś faszystą lub lewakiem lub żydo-komuchem. I zostałeś zakwalifikowany do tej grupy przez syjonistów.
Jesteś przeciw Günterowi? - Jesteś syjonistą!
Ale nikt się nie zajmuje tym, czy argumenty Güntera Grassa w tej konkretnej kwestii są słuszne. A ja uważam, że co do Izraela ma rację.

A

Anonymous

Guest
Mam jego książkę "Blaszany Bębenek", stara mi kiedyś kupiła parę książek bo dawali w Gazecie Wyborczej. Nie czytałem jeszcze i nie mogę się przemóc. Warto? Bo to raczej postać Salonu...

Do góry Bottom