gry mobilne na iphone: mikroekonomia 0,99$?

whirlinurd

Member
556
19
http://www.gamasutra.com/blogs/AdamSalt ... roblem.php
50,000 copies x $0.99 = $49,999 - 30% = $35,000

jak dzieciak wymyśli gierkę i sprzeda hurtowo za 0,99$ :) no bo co tam te 3zł...żeton? ;)
to się może okazać że będzie miał więcej oszczędności niż Tatuś i Mamusia! ;)
czyż to nie wspaniała 'redystrybucja' dóbr tym którym coś chce się zrobić...? ;)
szkoda że Apple tak olewa rynek polski... a może coś Google i Microsoft wymyśli

doodle_jump_review.jpg

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 728
Odbiegając trochę od gier.
Aplikacje mobilne mają sens jak są celowe. Czyli jakiś bank zrobi/zasponsoruje aplikację do wygodnego korzystania ze swych usług. Albo jakaś aplikacja wewnętrzna dla korporacji lub grupy klientów tej korporacji (w żadnym sklepie jej nie będzie). Takie coś zarabia z definicji.

Ciekawe dlaczego nie ma aplikacji do wywalania gównianych reklamowych SMS-ów (typu: "Jak wyślesz SMS TAK na numer 7979 to.....")?
Albo do automatycznego odbierania numerów numerów zastrzeżonych i puszczaniu pseudo-anonimowcom pouczenia, że abonent tego numeru nie lubi takich osobników i nie będzie takiego połączenia odbierać.
A może są?

OP
OP
W

whirlinurd

Member
556
19
właśnie o tym pomyślałem :)
czasami wystarczy prosty pomysł ja np. szukałem czegoś do GPW prosty podglądacz danych... a banki jak to banki zarośnięte jak drzewa mchem :D tylko potrafią pobierać opłaty... ale aplikacje napisać to już za trudno... z tego co wiem RAIFFEISEN BANK http://www.mobilnybank.pl/index.html coś ma - może to kwestia czasu?

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
kr2y510 napisał:
Ciekawe dlaczego nie ma aplikacji do wywalania gównianych reklamowych SMS-ów (typu: "Jak wyślesz SMS TAK na numer 7979 to.....")?
Albo do automatycznego odbierania numerów numerów zastrzeżonych i puszczaniu pseudo-anonimowcom pouczenia, że abonent tego numeru nie lubi takich osobników i nie będzie takiego połączenia odbierać.
A może są?

Nie wiem czy są. A jeśli nie ma, to dlatego, że albo API nie daje takich możliwości, albo AppStore nie dopuszcza takich aplikacji. Ale to działanie celowe, najpewniej uzgodnione z operatorami. Takie pożytki z monopolu.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Teraz właśnie zainstalowałem na windows mobile coś co się nazywa Call Firewall, bo mi już dziś 2 razy zadzwonił "nr prywatny", a są dni, że i z 5 razy dzwoni. Nigdy takiego nie odebrałem, ale zgaduję, że to po prostu akwizycja banku/ofe/operatora, czy coś takiego.
W sumie to powinienem najpierw przetestować a później pisać, ale jak przetestuję to też napiszę.

Do góry Bottom