gov.watch

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Co myślicie o stronie z listą najbardziej wolnościożernych polityków władzy?

Myślę o stronie ultralegalnej, na listę trafialiby najlepsi z najlepszych :D

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Ale legalna strona (rozumiem, że bez nawoływań do linczów i ujawniania danych osobowych) nie narobi wokół siebie szumu.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
pomysł mi sie podoba...
fajnie by było mieć liste skurwysynów wszelkiej maści, od polityka po urzędasa...

A

Antoni Wiech

Guest
Maciek, nie myśl tylko rób.:rolleyes: Ja jakiś support mogę dać w razie czego.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Też pomyślałem o Freenecie :) Najpierw trzeba będzie jakoś lajtowo zacząć w zwykłym necie, żeby nie skończyło się na pomyśle.

Jakbyście mieli wskazać etatystę numer 1 w III RP, kto by to był? Kryterium powinno być bezpośrednie ograniczenie wolności mieszkańców Polski. PRL to formalnie trup, więc działanie powinno mieć miejsce po 1989 roku.

Można zebrać 10 takich i opublikować ranking z uzasadnieniem.

Moim typem jest Leszek Balcerowicz, który firmował zdaje się wprowadzenie podatku dochodowego od osób fizycznych w roku 1991. Wrzućcie jakichś innych kandydatów, i ew. skorygujcie, czy LB się nadaje do dziesiątki ;)

Gdyby ranking okazał się ciekawy, to potem można to rozwijać, schodzić niżej i działać szerzej tworząc właściwy gov.watch.

A

Antoni Wiech

Guest
Barbara Labuda. Kampania na rzecz zaostrzenia polityki narkotykowej skutkująca całkowitym zakazem posiadania narkotyków (1997 rok).

Marek Marian Belka
Wprowadzenie w 2001 podatku od dochodów kapitałowych tzw. podatek Belki.

D

Deleted member 427

Guest
Dla mnie Balcerowicz. Balcerowicza można bez cienia przesady nazwać ojcem polskiej "społecznej gospodarki rynkowej". Jego plan odhaczył reformy wolnorynkowe w III RP, pozwalając na zakonserwowanie socjalizmu w mniej "społecznie pożądanych dziedzinach" niż mięso i papier toaletowy.

Poza tym twórcy OFE - imo absolutna czołówka największych przekrętów w historii III RP (pomijając w tym miejscu przymus emerytalny jako taki) --> http://www.obnie.info/fundusze.htm

No i Dariusz Rosati, o którym już było w innym wątku: http://libertarianizm.net/thread-1574-p ... l#pid22115

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Artykuł podlinkowany przez Sierpa wymiata, od dzisiaj z makaronów kupuję wyłącznie Malmę :)

Na miejsce w dziesiątce ma też szanse doradca podatkowy 00001, Witold Modzelewski, wiceminister w latach 90-tych, animator VAT i akcyzy.

A

Anonymous

Guest
Maciej Dudek napisał:
Artykuł podlinkowany przez Sierpa wymiata, od dzisiaj z makaronów kupuję wyłącznie Malmę :)

Słuchałem audycji z Kontestacji jak był szef Malmy - włos się na głowie jeżył.

M

MichalD

Guest
Polecam highhosting.net , jest to tzw. bulletproof hosting, na którym stoi pełno stron oszustów i wyłudzaczy (np. dvstage.com, pseudosklep internetowy, który wyłudził już setki dolarów za sprzęt fotograficzny, którego nie ma). Do tego domena dot com i przekierowanie na .pl zarejestrowane na fikcyjną osobę/firmę powinna znacznie zmnimalizować problemy ze służbami.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
A kto jest głównym animatorem rejestru stron internetowych? Wydaje mi się, że firmował to Zdrojewski, ale nie jestem pewien.

M

MichalD

Guest
Rejestr domen jest zarządzany przez NASK (Naukowa i Akademicka Sieć Komputerowa) , który podlega pod Ministerstwo Kultury.

OP
OP
Rattlesnake

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Słusznie, Bohdan Zdrojewski to jest zdaje się od rejestrowania blogów jako czasopisma (co, nawiasem pisząc, też go kwalifikuje chyba do Top Ten).

Widziałbym tam jeszcze Kazimierza Dejmka (nieżyjący Minister Kultury, firmował zamordyzm prawno-autorski w roku 1994) oraz Stefana Niesiołowskiego wspólnie z Teresą Liszcz - o ile dobrze pamiętam - autorów zapisu w Kodeksie karnym o przestępstwie negowania zbrodni totalitarnych (czyli penalizacji badań historycznych poprzez zakaz podważania niektórych tez uznanych za udowodnione).

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Myślę, że brakuje też strony, która byłaby przeznaczona dla zwykłego oglądacza telewizji, który na temat polityki wie tyle co mówią w mediach, i która byłaby takim wprowadzeniem do, hm, wyjścia z matriksa. Bez długich, nudnych tekstów, za to z obrazkami, wykresami itd. Bez tekstów o odrąbywaniu głów i ostrej propagandy, po prostu fakty, liczby, porównania, bez wskazywania żadnej jedynie słusznej ścieżki. Za to można by wskazywać jakie triki propagandowe stosuje władza, od głośnych afer i kampanii po zwykłego prowadzącego w jakimś programie tv.

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
We Freenecie nikt tego nie zobaczy, lepszy bedzie TOR i linkowanie na forach na link z bramki :) A lista synow i corek kurew jest dluga i szeroka, codziennie ktos sie chce do niej dopisac ...

Do góry Bottom