Gdzie polecacie OC?

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Jak w temacie, choć słowo "polecacie" dotyczące tych wszystkich bezczelnych sukinsynów chcących tylko naszej kasy w przypadku posiadania auta jest nieadekwatne. Może ktoś ostatnio z Was płacił ten haracz i porównywał kto jest najtańszy lub przynajmniej tańszy w gronie tych złodziei? No i w przypadku jakiegoś zdarzenia na drodze kto jest bardziej przyzwoity w pokrywaniu szkody. Chodzi o szybkość, minimum formalności, wygoda zgłoszenia, brak zamęczania stosem papierów i setką pytań? Jakie macie doświadczenia?

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Nigdzie. Jeżeli nie masz OC powyżej 14 dni, to płacisz 3500 zł kary. Tak więc nie opłaca się zawierać tej zjebanej polisy, wystarczy policzyć wysokość miesięcznej składki i pomnożyć przez 12 miesięcy. Wyjdzie ci na pewno więcej niż 3500 zeta. Kara jest naliczana za dany rok.

Bierz tylko pod uwagę że przy kontroli mogą ci zabrać samochód na parking. Chyba że chcesz mieć to jebane oc w razie spowodowania wypadku, wtedy trzeba poszukać po różnych miastach, w Warszawie na pewno będziesz miał najdrożej. W dodatku świeżaki muszą płacić nieporównywalnie większą składkę. Ogólnie młodzi kierowcy mają przejebane w tym zasranym kurwidole, to do tego jeszcze muszą płacić haracz wyższy niż inni. Dużo zależy też od stanu technicznego samochodu, roku produkcji, itp.

Ostatnia edycja:
C

Cngelx

Guest
Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych "Towarzystwo Ubezpieczeń Wzajemnych".
Ale nie wiem czy Tobie będzie się opłacało. Policz sobie.

OP
OP
K

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
Ja płacę 800 zeta OC, więc wyjebię te polisę za okno, bo przecież w razie czego tylko 3 i pół klocka i spoko. Czysty zysk po 4 latach. Plus jak komuś zrobię szkodę, to się przecież jakoś dogadamy zawsze, jak to w akapie.

Dobrze odpowiedziałeś bo kolega vast żyje w trochę innej rzeczywistości.

OP
OP
K

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
vast Tosiabunio płaci 800 zł rocznie. Bo tyle mniej więcej płaci się za większość aut w Polsce. Obecnie szukam ceny najniższej bo wszystko to jeden wielki ... A szansa, że cię nie zatrzymają przez cztery lata do zwykłej rutynowej kontroli ( nawet wykluczając jakikolwiek zdarzenia na drodze ) jest zerowa.

vapaus

Active Member
209
251
Za ponad 20-letnie auto, 2 litry silnik, przy 60% zniżkach,wiocha w centrum polski, w AXA 320zł rocznie. Wszystko załatwiane przez internet, nic nawet nie było podpisywane, wszystkie dokumenty wysyłane na maila.

OP
OP
K

kalvatn

Well-Known Member
1 317
2 112
vapaus Super, tej nazwy nie znałem. Wyliczyłem sobie OC 400 za moje w AXA. Mam pytanie, kwitek przesyłają pocztą po przelewie? szybko?

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 881
12 264
Rynek rozwiązuje problemy z ubezpieczeniami OC oferując bezpłatne porównywarki, a jak komuś się nie chce wklepywać w internetach danych to można iść do instytucji wstylu CUK żeby ktoś to zrobił w zamian za skromny procent.

Do góry Bottom