Etyka biznesu, etyka pracy

A

Anonymous

Guest
Wątek jest o etyce pracy, biznesu i świadczenia usług. Dyskusje teoretyczne, a zwłaszcza podparte realnymi przykładami, są mile widziane.

https://webhosting.pl/Z.okazji.wypuszcz ... Zuckerberg - normalnie to Zuckerberg( Żyd?) zostałby zlinczowany.

Dobrze, że parę tygodni temu usunąłem tam konto. Założyłem dłuższy czas temu, bo moja kobita nie chciała nic instalować na komputerze w pracy( sklep z kosmetykami, plus możliwość płacenia rachunków i do tego służył), a czasem miała czas pogadać i namówiła mnie :p.

Co do Google, to zbyt często korzystam z ich usług, codziennie, ze zbyt wielu... Ale jak mi podpadną to nie ma litości i zamykam swoje konta. Ale jestem za leniwy by od tak zmigrować do ich konkurencji.

Względem przetwarzania danych, to już zbyt wiele razy się na to zgadzałem( CV, głupie konto w sklepie internetowym, etc.). Chociaż lepiej jak Twoje dane ma jakaś firma która próbuje Ci coś wcisnąć, niż urząd który próbuje Ci coś zabrać pod przymusem.

Antałek

Member
179
5
Czytałem książkę na podstawie której powstał film Social Network. Tam były jakieś bractwa typowo żydowskie dla ortodoksyjnych żydów i dla takich co mogli spotykać się z gojkami itd. Ogólnie pełno było tam żydów, nawet jego pierwszy inwestor którego wyrolował Saverin mu na imię (który ostatnio niby zmienił obywatelstwo USA na Singapurskie w ucieczce przed podatkami) też jest żydem urodzonym w Brazylii. To tyle jeśli chodzi o pochodzenie :)

Fajny klimat uczelniany ogólnie.

Co do Zuckerberga nie wypowiem się, na ulicy nazwany byłby zwykłym frajerem i byłby bity każdego dnia. Gość kompletnie wystawił swojego przyjaciela (z którym razem ruchał panienki i jakby nie patrzeć wziął pod swoje skrzydła), któremu zarzucił że zbyt mało czasu poświęcał czasu ich nowemu biznesowi bo nie przeprowadził się do Palo Alto i studiował w Massachusetts. Ale nie wspominał o tym że to gdyby nie jego pieniądze to nigdy by FB nie wystartował w takiej postaci która zbudowała jego potęgę.

Do góry Bottom