Epoka lodowcowa 4

G

grudge

Guest
Czy oglądał ktoś z Was ten film?
Jest tam na końcu taka scena, że wiewiór z orzeszkiem dociera do Wiewiórotydy (wiewiórczej Atlantydy). Scena, w której wiewiór podziwia bogactwo krainy przyozdabia "Oda do radości". Potem wiewiór zatapia ten ląd. Myślicie, że to aluzja to Unii Europejskiej?

D

Deleted member 427

Guest
Trzeba sprawdzić, kto reżyserował ten film, względnie pisał scenariusz, a potem wygooglać jakieś wypowiedzi na tematy polityczne autorstwa tej osoby/tych osób.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 268
Trzeba sprawdzić, kto reżyserował ten film, względnie pisał scenariusz, a potem wygooglać jakieś wypowiedzi na tematy polityczne autorstwa tej osoby/tych osób.
Ja bym nie zwlekał tylko od razu złożył w prokuraturze zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa usiłowania obalenia przemocą konstytucyjnego ustroju RP.

Hikikomori

少し変態
538
318
Ostatnio wśród spiskowców modne są teorie na temat "predictive programming" czyli, o ile dobrze rozumiem, mentalnego przygotowywania ludzi na jakieś wydarzenia za pomocą sygnałów podprogowych. Tu na przykład filmik o chińskiej reklamie Euro 2012:

Może to coś w ten deseń.

OP
OP
G

grudge

Guest
Jako, że "Epoko lodowcowa 4" to film skierowany do dzieci to myślę, że przesłanie o UE byłoby jedynie formą żartu. Mój kolega zinterpretował ten podkład muzyczny jako podkreślenie utopii w Wiewiórotydzie bez żadnych podtekstów.

To co widać chińskim filmie to nie są przekazy podprogowe, gdyż tym mianem określa sie przekazy pomijające zmysły i trafiające bezpośrednio do mózgu. Zresztą zostało udowodnione, że coś takiego jak przekazy podprogowe nie działa.

W zwiastunach przed "Epoką lodowcową 4" była wstawka z "The Simpsons", w której najmłodsze dziecko szło do przedszkola Ayn Rand (bądź też do przedszkola jej imienia).

Do góry Bottom