drugitupolew.pl

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
Link jest w ROTFLACH ale strona www.drugitupolew.pl zasługuje na osobny wątek. Można ja traktować jako solidny internetowy sondaż anty poparcia. Moje spostrzeżenia :

- Rydzyk nr 1, mi on jakos nie przeszkadza, taki nieszkodliwy idiota z grupa oszołomów która wymiera.
- Giertych nr 7, podpadł zbuntowanym licealistą to ma, aktualnie dla mnie to pozytywna postać, można liczyć na rozgłos jak chcemy kogoś pozwać.
- Korwin nr 12 - pewnie za spam na wykopie ;)
- Ziemkiewicz nr 20 - kiedys go lubiłem, wysoko jak na listę smierci
- Michnik nr 31 - spodziewałem sie pierwszej 10, szok.
- Palikot tylko 32 - WTF ?
- poza miejscami premiowanymi lotem : Balcerowicz, Bielecki, Środa, Mazowiecki, Siwiec, Suchocka ?!?!

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Kwaśniewski, Bartoszewski, Wojewódzki, Senyszyn, Niesioł, stanowczo za nisko.

Nie wiem co sądzić o tak wysokim miejscu dla Korwina, albo znalazł się tak wysoko, bo go ludzie jako człowieka po prostu nie lubią i tych jego różnych konserwatywnych odpałów, to by mi nie przeszkadzało, albo co gorsze dla libertarian, ludzie tak bardzo nie lubią wolnego dostępu do broni i narkotyków czy wolnorynkowych poglądów w ogóle, bo przecież z tego jest znany (no przynajmniej w świadomości zwykłego człeka jest skrajnym wolnorynkowcem).

EDIT:

W ogóle ten ranking dobitnie świadczy o tym jak działa propaganda telewizyjna, na najwyższych miejscach są głównie ludzie z PiS (idioci, ale myślę, że jednak trochę uczciwsi od Platfusów), jakieś przebrzmiałe "gwiazdy" jak Giertych, który nie ma właściwie już nic do powiedzenia czy np. pierwsze miejsce - Rydzyk, który ma swoją sektę, ale dla zwykłego Kowalskiego jest tak naprawdę zupełnie niegroźny.
Za to różne indywidua z Okrągłego Stołu czy inni agenci bezpieki nawet się na miejsce nie załapali.

EDIT2:

Właściwie, to ci ważniejsi z OS, których jeszcze w polityce widać się załapali.

crack

Active Member
784
110
Piter1489 napisał:
Kwaśniewski, Bartoszewski, Wojewódzki, Senyszyn, Niesioł, stanowczo za nisko.

Dlaczego Wojewódzki ? On nawet Korwina kiedyś zaprosił :p Ibisz 18-sty, sam go nie lubie bo to taki laluś ale ciekawa tak wysoka pozycja :)

Piter1489 napisał:
Nie wiem co sądzić o tak wysokim miejscu dla Korwina, albo znalazł się tak wysoko, bo go ludzie jako człowieka po prostu nie lubią i tych jego różnych konserwatywnych odpałów, to by mi nie przeszkadzało, albo co gorsze dla libertarian, ludzie tak bardzo nie lubią wolnego dostępu do broni i narkotyków czy wolnorynkowych poglądów w ogóle, bo przecież z tego jest znany (no przynajmniej w świadomości zwykłego człeka jest skrajnym wolnorynkowcem).

Myślę, że chodzi o to pierwsze zdecydowanie.

Piter1489 napisał:
W ogóle ten ranking dobitnie świadczy o tym jak działa propaganda telewizyjna, na najwyższych miejscach są głównie ludzie z PiS (idioci, ale myślę, że jednak trochę uczciwsi od Platfusów), jakieś przebrzmiałe "gwiazdy" jak Giertych, który nie ma właściwie już nic do powiedzenia czy np. pierwsze miejsce - Rydzyk, który ma swoją sektę, ale dla zwykłego Kowalskiego jest tak naprawdę zupełnie niegroźny.
Za to różne indywidua z Okrągłego Stołu czy inni agenci bezpieki nawet się na miejsce nie załapali.

Na trzecim jest Tusk, na jedenastym Biedroń, na 20 Piskorski, reszta z dwudziestki faktycznie Pis, Lpr. Ale zauważmy, że Korwin w internecie ma duże poparcie. Czy ja wiem czy propaganda, sam bym chętnie widział w tym samolocie z tej dwudziestki szczególnie Pospieszalskiego, Kaczyńskiego, Rydzyka, Sobecką, Wierzejskiego czy Giertychów.

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Dla przeciętnego człowieka Korwin to "inwalidzi do gazu, kobiety do garów, chorzy na bruk" (ewentualnie inna kombinacja). Przeciętny człowiek ma zerową świadomość ekonomiczną.
I co właściwie Korwin robi dla wolności? Chyba nic w sumie.

Shemyazz

New Member
500
38
Sam na Korwina głosowałem, moim zdaniem on ideę wolności ośmiesza, szczególnie występując w tych patriotycznych marszach ramię w ramię z Wszechpolakami i ONR-em. Przez takich jak on przy haśle wolnościowiec zaraz pojawia się etykietka "rasista, homofob, i w ogóle jakiś zwyrodnialec".
No i tak nawiasem wszystkich dewotów konserwatywnych (zwykłych, szanujących tradycje i nie narzucających się innym nie wliczam) bym wywalił w kosmos. W tej materii mam bliski do cracka pogląd, że nietolerancyjnych należy gnoić.

crack

Active Member
784
110
Shemyazz napisał:
Sam na Korwina głosowałem, moim zdaniem on ideę wolności ośmiesza, szczególnie występując w tych patriotycznych marszach ramię w ramię z Wszechpolakami i ONR-em. Przez takich jak on przy haśle wolnościowiec zaraz pojawia się etykietka "rasista, homofob, i w ogóle jakiś zwyrodnialec".
No i tak nawiasem wszystkich dewotów konserwatywnych (zwykłych, szanujących tradycje i nie narzucających się innym nie wliczam) bym wywalił w kosmos. W tej materii mam bliski do cracka pogląd, że nietolerancyjnych należy gnoić.

Dla mnie on nigdy nie był wolnościowcem, bo konserwatystów nie wliczam do tego grona, więc nas nie ośmiesza, jedynie konserwatywnych liberałów, bo są tam też jacyś rozsądni ludzie.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
crack napisał:
Dlaczego Wojewódzki ?

Właśnie teraz do mnie dotarło, że to jest "kto ma zniknąć z polskiej polityki", więc co tam robią Wojewódzki i Ibisz (chyba, że są jacyś inni Jakub Wojewódzki i Krzysio Ibisz ;) ).

crack

Active Member
784
110
Piter1489 napisał:
crack napisał:
Dlaczego Wojewódzki ?

Właśnie teraz do mnie dotarło, że to jest "kto ma zniknąć z polskiej polityki", więc co tam robią Wojewódzki i Ibisz (chyba, że są jacyś inni Jakub Wojewódzki i Krzysio Ibisz ;) ).

Kolega nie doczytał
drugitupolew.pl napisał:
Poniższa lista zawiera wszystkich posłów i europosłów obecnej kadencji, byłych prezydentów i premierów III RP oraz kilka prominentnych postaci ze świata mediów (ktoś w końcu musi relacjonować na żywo proces utylizacji). Jeśli uznasz, że to za mało, możesz dodać własnego kandydata.

Bart Es

Member
80
6
Trigger Happy napisał:
- Rydzyk nr 1, mi on jakos nie przeszkadza, taki nieszkodliwy idiota

Rydzyk idiotą? Różne rzeczy można o nim powiedzieć ale raczej nie, że jest głupi. Wg. mnie jest on genialnym biznesmenem.

Piter1489 napisał:

Ibisz zapewno dlatego, że był posłem PPPP.

C

Cngelx

Guest
Głosowanie zakończone, a na liście głownie osoby przedstawiane w negatywnym świetle przez mainstreamowe media bez jakiś szczególnych złych zasług.

Nie podoba mi się ta lista.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Np. taki Łyżwiński albo Lepper, ludzie już i tak skończeni (szczególnie Łyżwa) szkoda, żeby zajmowali miejsce w Tupolewie.

Do góry Bottom