Donosiciel z PO

sierp

to ja :-)
577
305
http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmia...8_groszy_na_budyn__teraz_czekaja_na_kare.html

"Na spotkanie przyszedł także młody działacz Platformy Obywatelskiej, Paweł Matysiak. Na koniec spotkania działacze NONBN zaproponowali zrzutkę na druk ulotek, które miały być rozdawane podczas manifestacji w sprawie podwyżek czynszów. Po sali zaczęła krążyć czapka, do której uczestnicy spotkania powrzucali drobne kwoty. Zebrano w sumie 195 złotych. Jak się później okazało, Paweł Matysiak nagrywał zbieranie pieniędzy do czapki telefonem komórkowym. (...) Proces w sprawie nielegalnej zbiórki trwał ponad rok. W jego trakcie wyszło na jaw, że Paweł Matysiak, zaraz po spotkaniu NONBN, poinformował o nielegalnej zbiórce urząd miasta."

father Tucker

egoista, marzyciel i czciciel chaosu
2 337
6 528
Dobra, może trochę przybliżę sprawę:
- prezydent Gdańska, paweł adamowicz, ma ksywę "Budyń". Inne popularne ksywy to Muminek i Bob budowniczy. Stąd ta zbiórka na budyń przed Urzędem Miasta.
-grupa "Nic o Nas bez Nas" to ruch mieszkańców lokali komunalnych. Na ile oni są anarchistami, czy socjalistami trudno mi orzec. Ogólnie raczej siedzą w klimatach "mieszkanie prawem, nie towarem". Ale mają już na swoim koncie akcje typu watchdog, czyli patrzą urzędasom na ręce, chodzą na sesje Rady Miasta, spotkania mieszkańców z władzami itp. Między innymi protestują przeciwko zadłużaniu miasta, organizacji EURO 2012 i innym machlojom lokalnej gdańskiej sitwy PO

A oto jest twarz konfidenta:
matysiak-233x300.jpg

http://niconasbeznas.pl/?p=1660

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 811
Ciekawe co profesor Bralczyk powiedziałby o zmodernizowaniu ortografii na tyle, by personalia kapusiów pisać małą literą...

father Tucker

2 337
6 528
Ciekawe co profesor Bralczyk powiedziałby o zmodernizowaniu ortografii na tyle, by personalia kapusiów pisać małą literą...
Myślę, że nie jest to całkiem niemożliwe, język jest w końcu żywym tworem. A np. tuż po II WŚ pisano "niemiec" "niemka" z małej litery, ale już Francuz, Anglik itp. Porównajcie np. w "Medalionach" Nałkowskiej.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
"sędzia Adam Dominik, który szczegółowo wyjaśniał czym jest zbiórka publiczna i podkreślił, że do zbiórki nie doszło w gronie przyjaciół, na co dowodem miała być obecność Matysiaka"
Uśmiałem się. Kurwa, coś w tym jest, w końcu nikt nie lubi konfidentów :D

father Tucker

2 337
6 528
http://gdansk.naszemiasto.pl/artyku...ny-w-sprawie-marszu-pustych-garnkow,id,t.html
Łukasz Muzioł nie zakłócił porządku społecznego kopiąc w barierkę - orzekł dziś Sąd Rejonowy Gdańsk-Południe.

Koleś zebrał 195 zł do kapelusza i kopnął barierkę, za co wytoczyli mu dwie sprawy sądowe. A, jeszcze ma trzecią za wejście na sesję Rady Miasta. Kurwa, jak u Kafki. Ile roboczogodzin pracy sądu i prokuratury zostało zużytych na takie gówna? Nic dziwnego, że sprawy w polsce ciągną się latami...

S

stormtrooper

Guest
Paweł Matysiak mówi, że ma 21 lat (oficjalna informacja: 20 lat), studiuje w Wyższej Szkole Zarządzania i Administracji w Gdańsku. Jak napisał w krótkiej notce o sobie, polityką interesuje sie od dwóch lat, po zapoznaniu się z programami różnych partii postanowił przystąpić do PO, ma poglądy liberalno-lewicowe i pragnie świeckiego państwa.
- Dlaczego zainteresowała cię polityka?
- Dwa lata temu zacząłem się interesować funkcjonowaniem państwa i zacząłem często oglądać TVN24. No i zainteresowałem się relacjami pomiędzy partiami. Później zainteresowałem się również tym, czym dana partia się kieruje i doszedłem do wniosku, że fajnie byłoby dołączyć do którejś.
Co uznajesz za swój sukces?
- Moim sukcesem może być to, że od dawna nie uczęszczam na religię, zawsze byłem przeciwko…

To jest dopiero beka.

Hitch

3 220
4 882
Bez kitu. Ja kiedyś zrobiłem raban, bo chcieli mi doliczyć religię do średniej, na co oczywiście się nie zgodziłem i zażądałem zapewnienia lekcji etyki (też głupie gówno, ale satysfakcja z zapędzenia tych baranów do kombinowania nieziemska). Według matysiaka powinienem chyba dostać order odrodzenia Polski. Jełop.

Do góry Bottom