Domy bez pozwoleń

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
To ciekawy pomysł, również ze względów ekonomicznych. Po finiszu zmagań z euro branża budowlana może pogrążyć się w kryzysie. Już dziś jest bardzo kiepsko, a może być tylko gorzej więc albo trzeba zrobić coś by budowało się więcej albo czeka nas scenariusz hiszpański (m.in. oficjalne bezrobocie 24%).

Ciężko jednak cokolwiek konkretnego powiedzieć nie mając w ręku nawet projektu nowelizacji. Jeśli pozwolenie zostanie zastąpione zgłoszeniem to tak na serio z punktu widzenia inwestora zmieni się niewiele. Odpadnie troszkę papierowej roboty ale jeśli np. twoja działka nie jest działką budowlaną to tak czy inaczej nic nie wybudujesz. Ja zawsze uparcie powtarzam, że największym wrogiem budownictwa rodzinnego w Polszy nie jest prawo budowlane tylko kwestie zagospodarowania przestrzennego.

Btw wpisałem sobie w googlach hasło „domy bez pozwoleń nowelizacja prawa budowlanego” i mi wyskakują artykuły z 2007, 2009, 2011 i kilka wzmianek obecnych :) Jak widać wabik na lemingi „mamy szafy pełne ustaw” działa jak zawsze :) Poczekamy, zobaczymy, chwilowo to mamy budowlany totalitaryzm i jebaną komunę, a obiecanki nic w tym zakresie nie zmieniają.

Do góry Bottom