Dobry mobilny internet działający w Europie

C

Cngelx

Guest
Oferty mobilnego internetu są... niestety ograniczone terytorialnie zwykle tylko do jednego kraju (zakładając, że płaci się normalną stawkę). Szukam więc czegoś co będzie mi zapewniało przynajmniej HSPA (chociaż preferowałbym LTE) na terenie większości krajów europejskich po niewygórwanej cenie.

Raczej bym wolał nie bawić się w umowy. Mogę ponieść wyższe koszty początkowe.

Opcja kup 9000+ kart sim odpada, anteny satelitarnej też nie zamierzam nosić ze sobą.

A

Anonymous

Guest
Zainteresuj się internetem satelitarnym( drogo i wolno). Przed paroma latami czytałem, że jakąś firma ma wynieść na niską orbitę satelity i świadczyć usługi internetowe na całą Europę - nie wiem czy tylko dla firm.

tosiabunio

Grand Master Architect
Członek Załogi
6 985
15 153
pLT-m3 napisał:
Opcja kup 9000+ kart sim odpada, anteny satelitarnej też nie zamierzam nosić ze sobą.

W Europie jest jedynie 46 państw, więc pewnie da się do ograniczyć do mak 46 kart sim, a zakładam też, że nie zamierzasz odwiedzić ich wszystkich. Nie jestem tego, oczywiście, pewien, ale internet mobilny w systemie prepaid jest dostępny w większości z nich i jeśli zrobisz research, to w efekcie będziesz miał ściągę z listą starterów, które trzeba nabyć po pojawieniu się w danym kraju. Zakładam też, że nie będziesz się teleportował do każdego z nich na kilka chwil, więc problem wymiany sima nie jest rzeczywisty.

Ale możesz też założyć, że istnieje taki mobilno-internetowy święty gral, czyli SIM, który połączy je wszystkie...

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
jakiś czas temu pytałem o prepaida do netu w belgii i niemczech, w belgii wymagali zameldowania w belgii a w niemczech nie było nawet takiej opcji jak prepaid net...
moze teroz sie cosi zmieniło..
ale jak chcesz mieć połączenie wszędzie nie zmieniając karty to ino satelita...
http://www.ts2.pl/pl/

OP
OP
C

Cngelx

Guest
tosiabunio napisał:
Ale możesz też założyć, że istnieje taki mobilno-internetowy święty gral, czyli SIM, który połączy je wszystkie...

No właśnie takiego "świętego grala" już gdzieś kiedyś widziałem, teraz nie mogę nigdzie tego znaleźć :/.
9000 to była oczywiście przesda, potrzebuję ok. 13-14 przy założeniu, że musiałbym dla każdego kraju mieć osobną kartę... ale i tak rozwiązanie mi nieodpowiada.

Satelita odpada. Rozwiązanie jest w moim przypadku zupełnie niepraktyczne.

OP
OP
C

Cngelx

Guest
GAZDA napisał:

Większy problem to wspomniana "mobilność". Mogą być olbrzymie problemy z dostępem do internetu będąc "w ruchu", poza tym noszenie ze sobą sprzętu może nie być zbyt wygodne.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 166
to znaczy co że ma być ino w komórce? no to trza iść do salonu i kupić sima z roamingiem, jak ma byc ino w komórce...

Do góry Bottom