Dlaczego LP przegrywa w USA?

Lancaster

Kapłan Pustki
1 170
1 115
Ja mam dwie teorie albo kampanie Libertarian Party są do dupy albo w Stanach mieszkają sami idioci (z tego co słyszałem mieszkają) . Na czym polegają kampanie wyborcze LP tzn czy pieprzą o ekonomii (to nie jest złe tylko nieskuteczne) czy skupiają się też na kwestiach społecznych. Założę się ,że gdyby powiedzieli alkohol od 18 lat zyskaliby 3 roczniki wyborców. Macie jakieś linki z przekonywującymi wystąpieniami po polsku? Czy oni prowadzą kampanie w stylu Korwina czy są zajebiści. A zamiast Rona Poula (który należy do RP) mają tam kogoś charyzmatycznego? I czy warto się tam zapisać?

OP
OP
Lancaster

Lancaster

Kapłan Pustki
1 170
1 115
Wiem ,że mają tam system dwupartyjny ,ale dlaczego jedną z partii dominujących nie może być LP tzn czy tak trudno wygrać z konserwami albo z socjalistami?

zygfryd

Active Member
241
48
teoria zmarnowanego głosu
po co głosować na kogoś kto i tak się nie dostanie (co potwierdza dotychczasowe doświadczenie) lepiej zagłosować na kogoś akceptowalnego kto ma szanse się dostać.
no chyba, że pojawi się silne przekonanie w narodzie, że nie ma akceptowalnego kandydata z największych partii, wszyscy to tacy sami złodzieje / oszuści.
Ale w razie problemów partia robi rotację stanowisk/twarzy i znowu jest ok.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 748
Ja po spotkaniach z ludźmi z LP odniosłem wrażenie, że LP jest manipulowana przez lokalne służby. Bo co innego to wybory krajowe. Ale lokalnie mogliby spokojnie walczyć i wygrywać.

Do góry Bottom