MaxStirner
Well-Known Member
- 2 781
- 4 723
W USA jest Partia libertariańska. A u nas - nie mowie od razu o partii ale jakiś ruch społeczny, stowarzyszenie a w przyszłosci..? Jak myslicie? Ma to w ogole jakis sens?
Antoni Wiech napisał:Przeszukała Cię nielegalnie policja - zakładasz sprawę.
Urzędnik w skarbówce nawalił - zakładasz sprawę. itd..
Lepiej założyć jakiś klub strzelecki, klub młodego chemika itd
Dokładnie. Poza tym to był tylko pewien pomysł, który wydał mi się bardziej ekspansywny niż zakładanie kolejnej strony internetowej lub rozdawanie ulotek.aluzci20 napisał:Kawador, właśnie dlatego tworzy się organizacje, żeby ludzie nie musieli wszystkiego robić sami...
Antoni Wiech napisał:Pamiętam, jak Tusk z poważną miną mówił na konferencji prasowej o tym, że trzeba zamykać sklepy , które są groźne dla życia i zdrowia (chodziło o dopalacze). Od razu przyszło mi do głowy, żeby zadać mu pytanie, czy też będzie zamykał sklepy z alkoholem.
Kacper Rupiński napisał:Tak przy okazji chciałbym spytać: czy anarcho-kapitalista jest w stanie działać razem z minarchistą i odwrotnie?
Maciej Dudek napisał:Kawador - własność tak ALE nie własność dzieci? Ja tam nie widzę porozumienia między Tobą a Krzyśkiem
kr2y510 napisał:Ludzie zasad (nawet całkiem innych) i logiki bardzo łatwo się dogadują miedzy sobą. Smile