Człowiek-Koń dostał mandat w wysokości 100 zł

D

Deleted member 427

Guest
ecf94b6fb44694e749f500829eba290f,641,0,0,0.jpg

Podczas obchodów miesięcznicy katastrofy smoleńskiej pojawiła się niecodzienna postać. Jak mówi, postanowił "powalczyć" o swoją wolność ubierając maskę konia. Twierdzi, że przestrzeń przed Pałacem Prezydenckim należy nie tylko do Jarosława Kaczyńskiego, ale również do niego. Inne zdanie na ten temat mieli strażnicy miejscy, którzy ukarali "Człowieka konia" stuzłotowym mandatem.

Teren przed Pałacem Prezydenckim jest także mój. Ale grupa ludzi, z pobudek politycznych zabiera mi tę przestrzeń, zawłaszcza ją. Z obchodów miesięcznicy uczynili parodię uczczenia śmierci 96 osób. To budzi mój niesmak i zdenerwowanie. Podobnie jak to, że nikt z tym nic nie robi. Wszyscy godzą się, aby ludzie dla swojego politycznego widzimisię, od prawie trzech lat, urządzali taki spektakl.

http://natemat.pl/38725,czlowiek-ko...alacem-prezydenckim-nalezy-tez-do-mnie-wywiad

Hitch

3 220
4 882
Mógł nie przyjąć, a sprawa zostałaby skierowana do sądu z dopiskiem "oskarżony o chodzenie w masce konia po mieście" :)

Nene

Koteu
1 094
1 691
Mandat wysokości ceny maski konia... na jego miejscu nie zgodziłabym się na mandat. Jak koń może obrażać uczucia religijne osób wierzących w dziecko narodzone w żłobie?

Hitch

3 220
4 882
W ogóle jak by się tak zastanowić dłużej, z obrazą uczuć religijnych jest jak z byciem kradzieżą piractwa - ni chuja nie ma to sensu i nie da się tego przełożyć na rzeczywistość.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 036
kon_galeria.jpeg

Tak mi się przypomniało, czy to ten sam koń? Fajnych ma znajomych...

Kiedyś wstawiłem to zdjęcie do śmietnikowego tematu "Czy socjaliści to ludzie?" :) .

Hitch

3 220
4 882
Przecież te miejsce tak jakby własność p. prezydenta.

Chcę zobaczyć dowód kupna w takim razie. I nie jest tym żadna umowa społeczna z wyimaginowanym jednomyślnie, demokratycznie, magicznie zjednoczonym ludem, bogiem czy innym mitycznym, statystycznym Polakiem.

D

decha_131

Guest
Tak czy siak - zarządzającym terenem jest Kancelaria Prezydenta i to ona powinna decydować co można robić czy nie. Czy przenieść krzyż czy nie. Zresztą człowiek-koń ma szczęście. Jakby to był akap to złamanie regulaminu mógłby stracić życie (bo sługa boży Murray miał objawienie i przekazać ludowi aksjomaty).

Do góry Bottom