Cyberius
cybertarianin, technohumanista
- 1 441
- 36
Lewaki szaleją i wszędzie widzą ksenofobów i faszystowskie prawicowe bojówki. W pierszej linii na froncie walki z polską prawicową ksenofobią i faszyzmem jest oczywiście gw, a zaraz za nimi różnych odcieni lewactwo nazywające sie czasami dla żartu "anarchistami". No i bojówki antify
Pobili kogoś w nocy pod pubem? To na pewno zrobili faszyści, a jeśli człowiek był przypadkiem innej narodowości, lub nie daj boże innej rasy to sprawa jest przesądzona. Czasami mieszkający u nas obcokrajowcy nieśmiało protestują i mówią że tak źle to chyba nie jest. Właśnie przeczytałem w Rebeyi zabawny tekst Tovmasyana w temacie:
i diagnozuje przyczyny
Pobili kogoś w nocy pod pubem? To na pewno zrobili faszyści, a jeśli człowiek był przypadkiem innej narodowości, lub nie daj boże innej rasy to sprawa jest przesądzona. Czasami mieszkający u nas obcokrajowcy nieśmiało protestują i mówią że tak źle to chyba nie jest. Właśnie przeczytałem w Rebeyi zabawny tekst Tovmasyana w temacie:
modelowa rozmowa wygląda mniej więcej tak:
- I co miewasz czasami problemy z powodu tego, że jesteś obcokrajowcem (szeptem).
- Oczywiście, że nie – przecież Polacy to najbardziej otwarty naród świata.
- Weź nie żartuj, jesteśmy ksenofobami, Polacy nienawidzą wszystkiego co obce (z oburzeniem).
- To nieprawda, mieszkam tu od kilkunastu lat, obnoszę się ze swoją obcością i jeszcze nigdy nie spotkałem się z niczyją negatywną reakcją - często jestem bardziej lubiany z powodu egzotycznego pochodzenia.
- Niemożliwe, to bardzo dziwne, żartujesz sobie ze mnie (z wyrzutem).
i diagnozuje przyczyny
http://rebelya.pl/post/1706/tovmasyan-h ... ksenofobiiTo niestety nie jest żart, tysiące bzdur o polskiej ksenofobii czy homofobii napisano i „odkryto” po uruchomieniu odpowiednich „programów” Komisji Europejskiej, która przeznaczyła miliony euro na walkę z wydumanymi problemami. Jednak ten mit powoli upada, dziś ciężko jest już ukryć fakt o otwartości Polaków. To nie w Polsce, a we Francji deportuje się bezprawnie romskich obywateli Unii Europejskiej, łamiąc bezczelnie wszelkie konwencje. To w Holandii partia współrządząca krajem zakłada stronę internetową mającą na celu szykanowanie imigrantów.