Ciemnogród w PGNiG

D

Deleted member 427

Guest
Grażyna Piotrowska-Oliwa, prezes PGNiG:

Jestem przeciwko parytetom w biznesie. Jestem liberałem, który siłowych rozwiązań nie preferuje. W wielu przypadkach są kontrskuteczne.

Mówi pani "Nie ma dyskryminacji kobiet, ja nigdy nie byłam dyskryminowana".

- Bo to prawda. Ja nie widziałam dyskryminacji kobiet w firmach, w których pracowałam.

Ale wie pani, że dyskryminacja istnieje?

- Słyszałam, o tym się mówi, dużo się pisze. Nie żyję w próżni.

"Jak chce się zrobić karierę, to się ją zrobi" - tak pani protestuje przeciwko parytetom.

- Bo to prawda. Zdefiniujmy "chcieć". To znaczy cały czas się uczyć, być otwartym na słuchanie innych, być przygotowanym na to, że kariera nie oznacza samych przyjemności, tylko też bardzo ciężką pracę. Jeżeli człowiek jest przygotowany na to, że chce się realizować w biznesie, to - czy jest mężczyzną, czy kobietą - dopnie swego.

(...)

http://wyborcza.pl/magazyn/1,126715,120 ... n=wyborcza

radeanry

New Member
16
0
Laska po Akademii Muzycznej i podyplomówce w Krajowej Szkole Admnistracji Publicznej zostaje od razu po studiach wysokiej rangi urzędnikiem potem już menadżeruje w największych firmach, a na koniec zostaje rekomendowana przez ministra na prezesa giganta PGNiG, co może(to za newsweekiem, więc mało wiarygodne) świadczyć o dążeniu do dobrego wizerunku jeśli chodzi o parytety(choć sama twierdzi, że wygrała konkurs- co może być prawdą). Można babkę szanować, ale jej życiorys nie jest życiorysem liberała. Całe życie w administracji i państwowych spółkach.

Do góry Bottom