Ciekawy sklep w Opolu

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Ten kraj nigdy nie przestanie człowieka zadziwiać. Ja bym zainwestował na miejscu ludzi w maszynki do krojenia tytoniu sam sobie kiedyś taką kupiłem chyba za 25 zeta czy coś i kroił w domu bo pod sklepem to pewnie zaraz łapanki będą robić.

P.S. Przyznam, że od lektury komentarzy serce mi rośnie. "Pamiętajmy, że żadna ideologia tego społeczeństwa nie ruszy".

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Polacy to jednak pomysłowy naród, a tradycje walki z okupatami robią swoje!

Tak jeszcze do cen, to bezpośrednio u rolnika można kupić o wiele taniej, powiedzmy że 10 z za kilogram tytoniu, a przy okazji pare worków ziemniaków i ogórków -ekologicznych:)

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Jeden palacz mówił mi, że taki sam pocięty tytoń byłby za mocny. Prawda to?

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269

Zależy od gatunku tytoniu oraz tego czy i jakiego filtra się używa do skrętów. W sprzedaży jest przecież cała masa ciętego tytoniu i cała masa ludzi to pali. W sumie jak czasem paliłem to zawsze podziwiałem frajerów, którzy kupowali gotowe papierosy od koncernów gdy można było sobie samemu skręcić tańsze i smaczniejsze właśnie z takiego tytoniu.

W sumie nie wiem czy dorzuca się jakieś trociny czy coś do tytoniu papierosowego w gotowych papierosach ale bym się nie zdziwił. Z pewnością jest tam więcej niezbyt fajnych części liści - tych takich pręcików, kawałków łodyg, czy jak to się nazywa - w myśl zasady czego oczy nie widzą tego sercu nie żal.

Cyberius

1 441
36
w polsce są uprawiane najczęściej mocne i średniomocne odmiany tytoniu, dobrze jest więc wymieszać tytoń kupiony u rolnika z jakimiś słabszymi odmianami kupionymi w sklepie, albo poddać go kilkukrotnemu procesowi fermentacji, wtedy może się osłabi a przy okazji będzie lepszy

W sumie nie wiem czy dorzuca się jakieś trociny czy coś do tytoniu papierosowego w gotowych papierosach ale bym się nie zdziwił.

mówią ludzie że różne gówna są wrzucane do tytoniu zarówno palonego w postaci papierosów jak i paczkowanego i sprzedawanego jako tytoń. Zakup liści bezpośrednio u rolnika gwarantuje że taki tytoń jest nie tylko tańszy ale i czysty. No i kolejna sprawa, słyszałem że w tytoniu papierosowym w fajkach jest też też tytoń z białorusi i ukrainy -z terenów położonych niedaleko Czarnobyla

Lukasevic

Member
145
4
Nie wiem skąd jest tytoń ale znajomy, który przywoził fajki z Ukrainy głównie dla siebie to mówił, że taka sama marka jest gorsza w Polsce niż na Ukrainie.

Cyberius

1 441
36
Nie wiem skąd jest tytoń ale znajomy, który przywoził fajki z Ukrainy głównie dla siebie to mówił, że taka sama marka jest gorsza w Polsce niż na Ukrainie.
pare razy paliłem i faktycznie mają inny smak, nie powiem czy lepszy czy gorszy. Najgorsze są podobno tajskie:) Jeśli jednak tytoń był uprawiony niedaleko Czrnobyle to mogą być trochę skażone.

Jeszcze w temacie fermentacji tytoniu, gdyby ktoś nie znał -proces fermantacji jest dziecinnie prosty

https://www.google.pl/#hl=pl&gs_nf=...822&bih=659&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&cad=b

Do góry Bottom