Był taki film ...

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
957
.. a w nim superakap :) niestety nie pamiętam tytułu, ani nawet jednego aktora. Produkcja USA powiedzmy przełom lat 70/80.

Film dzieje się w społeczeństwie którego główną rozrywka jest loteria śmierci, dostajesz pocztą info, ze jesteś celem i ktoś chce cię zajebać a ktoś inny dostaje ciebie jako cel. Jest za tym kasa i sława ...

Może ktoś kojarzy ?

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 111
Stawiam na Dziesiąta ofiara. I polecam twórczość R. Sheckleya tak w ogóle, sporo am takich motywów.
Edit 3: OK, doszedłem już co do czego. Film jest włosko-francuski ("La decima vittima") z 1965 jednak.

D

Deleted member 427

Guest
Trigger, wrzuciłem pytanko na forum filmowe, wkrótce powinna być odpowiedź. Z podobnych filmów to znam "Nieuchwytny cel" (Hard Target) i "Gra o przeżycie" (Surviving the Game)

EDIT

ok, widzę, ze już masz :)

Hikikomori

少し変態
538
318
To teraz ja mam pytanie. W gimbazie oglądałem jakiś kryminał o neonazistach. Pamiętam motyw, że u jednego z tych nazistów na ścianie wisiało zdjęcie Jana Pawła II z rozrysowaną tarczą do rzutek. Film zaczynał się chyba od tego, że ci naziści demolowali jakąś knajpę, ale może mi się mieszać z czymś innym.
Pomożecie?

Do góry Bottom