Brytyjczyk skazany za nawoływanie do walki z rządem na Facebooku!

M

MichalD

Guest
Siedemnastolatek, który umieścił na Facebooku agitacyjny wpis: "Come on rioters" (dosł. Do dzieła, buntownicy), usłyszał wyrok rocznego zakazu korzystania ze stron portali społecznościowych:

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/ ... ters_.html

Facebook i jego właściciele od dawna dają d...y rządom i korporacjom, przekazując wszystkie dane o nich bez wyroku...

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
wyrok rocznego zakazu korzystania ze stron portali społecznościowych
Niezły lol, kompletnie nie do zrealizowania (wystarczy wchodzić przez jakąś bramkę). Ale wspaniale powiększa pole pod kontrolę państwa, niech tylko dostaną techniczne możliwości.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Tyle, że należy wiedzieć, że w UK są od wielu wieków poważne paragrafy za "wszczynanie zamieszek". Oni są na tym punkcie uczuleni. Mają ku temu historyczne powody.

A

Antoni Wiech

Guest
Ok, ale Krzyś Ty uważasz, że to, że oni mają taką tradycję to kroki przeciw temu brytyjczykowi są ok? Słucham tego wywiadu w Kontestacji i mimo, że wprost tego nie powiedziałeś, takie mam wrażenie. Mylę się?

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Antoni Wiech napisał:
Ok, ale Krzyś Ty uważasz, że to, że oni mają taką tradycję to kroki przeciw temu brytyjczykowi są ok?

Antoni nie naciskaj, bo nie wiem. Nie znam lokalnych zwyczajów, więc nie mam zdana. W jednym miejscu za agresję może być uznawane odbezpieczenie broni a w innym samo sięgnięcie po broń. Ja nie wiem jak ma się jego zachowanie w relacji z ogólnie przyjętymi normami.
Jako libertarianin uważam, że to prawo jest raczej złe. Raczej - bo nie znam szczegółów. A wiele razy było tak, że media jak przedstawiały sprawę zapominały o istotnych detalach.

zygfryd napisał:
jest do tego jakiś link ?

tEoriA cHaoSu: Audycja 02.09 pt.”Zagrożenia nowych technologii – infoanarchista Krzysztof (gość)”

Do góry Bottom