D
Deleted member 427
Guest
Jesteś premierem Wielkiej Brytanii. Porywacze porywają ubóstwianą przez cały Naród celebrytkę - księżniczkę Susanah. Na YT wrzucają nagranie, na którym widać księżniczkę odczytującą żądania porywaczy. Są one następujące: dzisiaj o godzinie 16:00 wszystkie największe stacje telewizyjne mają wyemitować nagranie ukazujące ciebie - premiera WB - jak ruchasz świnię. Dokładne instrukcje co do ustawienia kamer i oświetlenia zostaną wkrótce opublikowane w internecie. Jeśli nie wyruchasz świni na wizji, NA ŻYWO, księżniczka umrze, a film ukazujący jej zabijanie zostanie wrzucony do netu. Na dowód, że porywacze nie blefują, przysyłają do największej stacji telewizyjnej w kraju odcięty palec księżniczki.
Co robisz?
To jest scenariusz pierwszego odcinka trzyodcinkowej mini-serii "Black Mirror". Od siebie dodam - to dla tych, którzy uznali opis fabuły za prostactwo - że serial jest mega inteligentną i super spuentowaną satyrą na współczesne społeczeństwo informacyjne i media. Do tego stopnia inteligentą, przejmującą i celną, że zrobiło mi się żal premiera - szczególnie w momencie gdy słupki sondażowe zaczęły pokazywać, że 86% Brytyjczyków domaga się wyruchania świni, a na Twitterze lud wypisywał komentarze nawołujące do uwolnienia księżniczki za wszelką cenę.
Odcinków 2 i 3 jeszcze nie widziałem. Jakby co - napisy pl są dostępne.
Co robisz?
To jest scenariusz pierwszego odcinka trzyodcinkowej mini-serii "Black Mirror". Od siebie dodam - to dla tych, którzy uznali opis fabuły za prostactwo - że serial jest mega inteligentną i super spuentowaną satyrą na współczesne społeczeństwo informacyjne i media. Do tego stopnia inteligentą, przejmującą i celną, że zrobiło mi się żal premiera - szczególnie w momencie gdy słupki sondażowe zaczęły pokazywać, że 86% Brytyjczyków domaga się wyruchania świni, a na Twitterze lud wypisywał komentarze nawołujące do uwolnienia księżniczki za wszelką cenę.
Odcinków 2 i 3 jeszcze nie widziałem. Jakby co - napisy pl są dostępne.