Biznesmen nie odpuszcza fiskusowi. Kolejny baner

whirlinurd

Member
556
19
http://wyborcza.biz/Firma/1,101618,12818185,Byly_diler_Fiata_nie_odpuszcza_fiskusowi__Kolejny.html

- Zdecydowaliśmy się na kolejny baner, bo dotychczas skarbówka nie oddała nam pieniędzy, mimo że już wiosną nie stwierdziła żadnych nieprawidłowości - mówi Stonoga Pulsowi Biznesu. Twierdzi także, ze przez problemy z fiskusem musiał już zwolnić 78 pracowników, a kolejnych 68 zwolni w najbliższym czasie.

Zdecydował się także przekazać urzędowi nieruchomość wartą ponad 8 mln zł. Ma to uchronić go przed dalszym ponoszeniem kosztów jej utrzymania. Do tej pory jeszcze nikt nie próbował dokonać takiej transakcji. Urząd skarbowy, który miałby otrzymać darowiznę, stwierdził, że nie ma możliwości ani potwierdzić, ani zaprzeczyć możliwości przyjęcia darowizny.

Wiosną tego roku na budynku dilerskim Fiata w Zamościu Stonoga powiesił napis: "Wypier lił nas urząd skarbowy na 1,9 mln zł. Dziękujemy Ci zas na Polsko". Akcja zrobiła furorę w internecie i odbiła się szerokim echem w mediach. Przedsiębiorca został oskarżony o obrazę narodu polskiego, jednak prokuratura umorzyła sprawę.
z12817236P,Baner-na-ogrodzeniu-firmy-Auto-France-przy-ulicy-Modlinskiej.jpg

Inn Ventur

Well-Known Member
347
518
Stonoga kontratakuje. Dziwne, że przy okazji tych wszystkich artykułów, nie przypomina się o jego dawnym sposobie na życie, związanym z wyłudzaniem kredytów.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146

Stonoga na ostro..

polecam też:

Gość miał dotąd 114 spraw sądowych :>

http://wgospodarce.pl/informacje/12...nie-kwity-kto-z-politykow-wzial-lapowke-i-ile

Kiedy Pan się dowiedział, że jest wyjęty spod prawa?

Kiedy siedziałem sobie przed komputerem i oglądałem wiadomości z Polski. Okazało się, że Zbigniew Stonoga to groźny przestępca poszukiwany listem gończym. Złodziej, bandyta, pedofil z Dworca Centralnego – naprawdę, takie zarzuty wobec mnie padały – i że jestem poszukiwany listem gończym, bo policja w Polsce nie może mnie namierzyć, choć Bóg mi świadkiem – ja się przecież nigdzie nie ukrywałem, nie byłem przestępcą.

tomislav

libnet- kowidiańska tuba w twojej piwnicy!
4 777
13 009
Piezol, zacytowana wypowiedź, to typowy skowyt etatystycznie indoktrynowanego osobnika. Przykład dorosłego dziecka, które jeszcze tylko nie czeka na to, by mu państwo podcierało dupsko. Podobnych wynurzeń słyszałem setki. Czasem warto posłuchać mainstreamu, by się dowiedzieć, że uderzająca większość przedsiębiorców, to dzieci oczekujące od państwa opieki. Zamiast walczyć z fiskusem i urzędasami, wolą przypatrywać się, cwele, sąsiadowi, czy czasem nie "poszarzał" i skamlą potem w telefonach, że oni są uczciwi i płacą podatki, a inni nie.

ps: BTW, za donos do skarbówki lub innej organizacji przestępczej, należy się odjebka. Wg mnie to zbrodnia równa morderstwu ze szczególnym okrucieństwem.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
To lewak jest, były poseł Samoobrony. Trudno się dziwić że oczekuje opieki. Dostał to - o co prosił, a mimo tego - chce więcej. Chyba ma skłonności do masochizmu.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146

Stonoga dołożył ostro do pieca, wymienił imiona, nazwiska polityków i kwoty, które wzięli (a na które to, rzekomo - posiada dowody w postaci kwitów).
Wśród nich: Janik, Miller, Piskorski, Kwaśniewski, fundacja Jolanty Kwaśniewskiej, Buzek, wiceszef ABW za czasów rządów Millera oraz inni..

Na deser, na końcu - znajduje się nagranie telefoniczne rozmowy z Jędruchem, byłym właścicielem Colosseum.

Ostatnia edycja:

Hitch

3 220
4 882
Przecież to proszenie się o wizytę seryjnego samobójcy. Ale i tak spoko. Niby ludzie wiedzą, że politycy to złodzieje, ale za rzadko widzą to na własne oczy.

dataskin

Well-Known Member
2 059
6 146
Przecież to proszenie się o wizytę seryjnego samobójcy. Ale i tak spoko. Niby ludzie wiedzą, że politycy to złodzieje, ale za rzadko widzą to na własne oczy.
Trafił w idealny moment, tzn w sezon ogórkowy. Masowa gorączka i neurotyczne ocipienie kwestią ukraińską - powoli odchodzi do lamusa, z tej racji że temat został wyeksploatowany do granic możliwości, ludzie po tej medialnej huśtawce emocjonalnej ochłonęli, zaczęli trzeźwo myśleć i połapali się, że nigdy nam nic nie groziło. I z drugiej strony - że niczego nie byliśmy w stanie w kwestii ukraińskiej zdziałać - oprócz załatwienia sobie zakazu eksportu wieprzowiny, wołowiny oraz jabłek (w czym nasi politycy są wybitnie sprawni od lat).

Mam nadzieję, że Stonoga dołoży jeszcze do pieca przed wyborami. Czeka nas niezła gównoburza i masa smakowitego lolcontentu (a być może - rozwinie się z tego jakaś grubsza afera), o ile media podchwycą ten temat.

Ostatnia edycja:

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Ludzka czy nieludzka, nieistotne. Jeśli go naprawdę niszczą i ta kradzież rzeczywiście miała miejsce, to robią to te same siły, które spowodowały "samobójstwo" Leppera. Jeśli na teatr ukraiński nagle wkroczył Izrael, to dziwnym by było gdyby tu mieszał.

Ja widzę podobieństwo, pomiędzy ujawnianiem różnych faktów przez Piskorskiego i Stonogę. Jedna wataha ubecka dała drugiej sygnał ostrzegawczy. Może się mylę, ale wydaje mi się, że tak właśnie jest.

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
na jego miejscu to bym zabezpieczył środki i zniknął z powierzchni...
operowac można i z podziemia... ino troche inaczej... za to nie trzeba sie dzielić z fiskusem i zusu płacić hehe

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
może też ale jak sie robi coś legalnie to taki seryjny samobójca może go znaleźć...

Do góry Bottom