(Ankieta) Najgorszy z "najnowszych" prezydentów USA

Najgorszy prezydent Stanów Zjednoczonych w ostatnich dekadach to...

• Total voters
    27

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Z czystej ciekawości. Najgorszy prezydent Stanów Zjednoczonych (z tych nowszych) od strony wolnościowej. Do czasów Roosevelta nie chcę mi się wracać (bo wiedza książkowa, a pamiętanie/śledzenie poczynań danych gości za ich prezydentury to dwie bajki) oraz brać pod uwagę polityków innych państw pokroju Blaira/Chiraca, bo cóż znaczy UK/Francja przy USA? Samo pytanie uważam za ciekawe i wytężające umysł. Zawsze można napisać, że wszyscy byli chujowi. I pewnie dużo w tym racji, ale stolec stolcowi nie równy i wielkość gówna zawsze inna. Jest temat o "wojnie secesyjnej" i tam również dokonaliśmy wyboru, mimo wad Konfederatów. Tutaj pytanie nie dotyczy "najlepszości" danego prezydenta, a wyboru tego najbardziej zjebanego.

Let's get ready to rumble!

P.S. Dałem możliwość wielokrotnego wyboru - trzy głosy. Jak ktoś np. nie lubi rodziny Bushów i po rodzinnemu zamierza zaznaczyć. Sam mam dylemat i dwóch kandydatów mi przychodzi na myśl.

Proszę nie nadużywać tej opcji i nie zaznaczać bez potrzeby trzech wyborów!

5_us_presidents_white_house02.jpg

vast

Well-Known Member
2 745
5 808
Dałem na trzech. Osama, Reagan i George W. Bush. Trudny wybór, ciężko wytypować najgorszego.

Król Julian

Well-Known Member
962
2 123
Ja wiem...? To Busch Junior wszczął kretyńską awanturę w Iraku i pod koniec swojego panowania zaakceptował Plan Paulsona, program największej grabieży ludzi w dziejach. Ale po prawdzie Obama, choć demokrata (to tylko pokazuje jak niewiele oba te gangi się różnią) kontynuował taką głupią politykę: rozwalił Libię, sponsorował przyszłe ISIS w Syrii, czym rozpiździł do reszty Bliski Wschód, kontynuował bail-out, ale swoje też dołożył, m.in Obamacare, ogólny wzrost socjalu i biurokracji oraz nasilenie akcji afirmatywnej "by żyło się lepiej" jego czarnym ziomkom i innym mniejszościom, promocja pedalstwa itd.

Najmniej szkodliwy był chyba Clinton, nie wychylał się za bardzo za granicę, ani nie zadłużał.

OP
OP
D

Denis

Well-Known Member
3 825
8 517
Najmniej szkodliwy był chyba Clinton, nie wychylał się za bardzo za granicę
Clinton? Ten Clinton od Bałkanów i Somalii?

Wyniki ankiety są zaskakujące. Z przeprowadzonego głosowania wynika jasno - najlepszym prezydentem był Bush Senior! Niby wybieraliśmy wśród diabłów, ale stary diabeł pokonał mniej doświadczonych i bardziej zdziadziałych. Bill Hicks przewraca się w grobie.

serm7m.jpg

U

ultimate

Guest
Obama.
Takiego kiepskiego prezydenta USA nie miało nigdy. Głupie reformy i posunięcia .0% wzrostu gospodarczego.

Do góry Bottom