Amerykanie wyrzucają do śmieci 40% żywności

D

Deleted member 427

Guest
Rada Obrony Zasobów Naturalnych (NRDC) podaje, że 40 proc. żywności w Stanach Zjednoczonych jest wyrzucane lub marnotrawione w inny sposób, co odpowiada 2275 dol. rocznych wydatków przeciętnej czteroosobowej rodziny. Tylko 15-proc. ograniczenie tych strat wystarczyłoby na wykarmienie 25 mln Amerykanów. Ta marnowana żywność warta jest 165 mld dol. rocznie. [link]

Lancaster

Kapłan Pustki
1 168
1 115
Nie wiem jak jest w USA ,ale w polsce za dobroczynność skurwiele ze skarbówki mogą człowieka udupić (kiedyś piekarza udupili za rozdawanie chleba). Poza tym skoro to państwo ma się zajmować biednymi (jak błędnie sądzą lewacy) to ludzie olewają pomoc biednym.

Hikikomori

少し変態
538
318
to gówno, które jedza nie da się nazwać żywnością

Są ludzie, którzy mają na ten temat inne zdanie: Link.:D

A jeśli mówisz o fast foodach, to dokładnie to samo gówno jest w Polsce. Chociaż w Polsce jeszcze chyba nie widziałem ludzi tak grubych, żeby zamiast chodzić popierdalali na wózkach.

fat1.jpg

Pewnie dla tego, że naszych grubasów na takie nie stać.:p

Smok

Zradykalizowany
150
64
Nie wiem jak jest w USA ,ale w polsce za dobroczynność skurwiele ze skarbówki mogą człowieka udupić (kiedyś piekarza udupili za rozdawanie chleba).

Piekarza ukarali za nieodprowadzanie podatku za sprzedany chleb. Pierwszy raz o tym napisało "NIE" (Bohater z zakalcem) i nikt nie wierzył, dopiero po dłuższym czasie mainstream zaczął pisać w ten deseń. Oświadczenie Ministerstwa Finansów: Informacja w sprawie kontroli dotyczącej przedsiębiorstwa wielobranżowego INKOP-BIS z Legnicy

Nene

Koteu
1 094
1 691
Są ludzie, którzy mają na ten temat inne zdanie: Link.:D

A jeśli mówisz o fast foodach, to dokładnie to samo gówno jest w Polsce. Chociaż w Polsce jeszcze chyba nie widziałem ludzi tak grubych, żeby zamiast chodzić popierdalali na wózkach.

fat1.jpg

Pewnie dla tego, że naszych grubasów na takie nie stać.:p
Ten człowiek chyba wpieprza tylko białko dla kulturystów :p

Co do fast foodów to jeszcze nie doszlismy do poziomu zamawiania potrójnego hamburgera. W Ameryce jednak świeża żywność jest o wiele droższa -.- ... dlatego większość je wysoko przetworzoną , albo szama tylko w McDonaldzie

Do góry Bottom