Agora zamknęła blog FoxMuldera

sierp

to ja :-)
577
305
"Mój blog: foxmulder.blox.pl został zawieszony przez Agorę w związku z wpisem o Rafale Pankowskim. Ludzie z GAN kłamliwie podali adminowi, że żądali ode mnie likwidacji wpisu, a ja im odmówiłem. Żałosne, bo wpis był wtórną publikacją do informacji phalanx.pl."

http://www.facebook.com/people/Hubert-K ... 0052719592

Blog jest (był?) poświęcony głównie polityce międzynarodowej, głównie bliskowschodniej. Ale nie tylko.

Tu kopia z Google (zaraz zniknie):
http://webcache.googleusercontent.com/s ... .google.pl

Tu oryginalny wpis z phalanx.pl o Rafale Pankowskim:

http://www.phalanx.pl/info/pojed/info/r ... ajlowania/

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Czasami pisał pierdoły ale miałem go w RSS, a to że NW to bolszewicy to każdy już dawno wie ...

D

Deleted member 427

Guest
Czasami każdy pisze pierdoły :) Ja również regularnie odwiedzałem jego blog. Śpieszmy się odwiedzać blogi, bo tak szybko znikają :) :)

A

Antoni Wiech

Guest
Trigger Happy napisał:
Czasami pisał pierdoły ale miałem go w RSS, a to że NW to bolszewicy to każdy już dawno wie ...
Ja w sumie nie wiedziałem, że aż takie kurwy z nich.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Zawsze dziwią mnie tacy ludzie jak FoxMulder. Dlaczego zakładają blogi na komuszych portalach? Przecież to się wcześniej czy później musi tak skończyć.

A dla zrównoważenia lewactwa z NW i innej maści przydałyby się szwadrony śmierci.

Drobna uwaga.
Na załączonym zdjęciu NIKT nie hajluje! Gorzej. Te hujki pokazują zaciśniętą komuszą pięść.

Oreł

Well-Known Member
574
465
kr2y510 napisał:
Zawsze dziwią mnie tacy ludzie jak FoxMulder. Dlaczego zakładają blogi na komuszych portalach? Przecież to się wcześniej czy później musi tak skończyć.

Jest to skuteczne propagandowo z dwóch powodów:
- łatwiej trafić do nieprzekonanych - ludzi, którzy przypadkiem wejdą ze strony głównej Bloxa
- kiedy blog zostanie już zamknięty, można wokół tego zrobić szum i zaszkodzić komuchom

Pozdrawiam i zapraszam na http://derepublica.blox.pl :D

lumabel

New Member
231
0
kr2y510 napisał:

Oczywiście, że tak. Nie mogę tylko dociec czemu, tak wydawałoby się rozsądni ludzie, jak ten cały Sierp, tego nie rozumieją. I weź tu tłumacz takim, że postępują idiotycznie, tracą czas oraz narażają się na prowokacje. Szkoda słów.

A

Antoni Wiech

Guest
lumabel napisał:
kr2y510 napisał:

Oczywiście, że tak. Nie mogę tylko dociec czemu, tak wydawałoby się rozsądni ludzie, jak ten cały Sierp, tego nie rozumieją. I weź tu tłumacz takim, że postępują idiotycznie, tracą czas oraz narażają się na prowokacje. Szkoda słów.
Nie tracą. Kolejny kamyczek, a może głaz, żeby pokazać jak Wyborcza jest chujowa. I ona najprawdopodobniej zbankrutuje niedługo. Z moich obserwacji środowiska, przynajmniej w Wawie wynika, że czytanie Wyborczej coraz częściej wśród mieszczan uznawane za jest za niesmaczne. Tak jak kiedyś "Nie".

Oczywiście, każdy może wyrzucić kogoś ze swojej własności jak mu nie pasuje, ale oni jako piewcy tolerancji, miłości i w ogóle pokazują tym jaskrawo swoją hipokryzję.

OP
OP
sierp

sierp

to ja :-)
577
305
lumabel napisał:
kr2y510 napisał:

Problem jest szerszy niż to, że blog był akurat na platformie Agory. Problem polega na tym, że dowolny dostawca hostingu w Polsce ryzykuje odpowiedzialność w przypadku nieuwzględnienia donosu na to, że blog zawiera treści naruszające prawo lub czyjeś dobra osobiste - gdyby rzeczywiście doszło do sprawy w sądzie i sąd uznałby, że takie treści zawiera. Całkiem możliwe, że podobnie postąpiłoby większość administratorów platform blogowych czy serwerów w Polsce, zwłaszcza że donos na FoxMuldera zawierał kłamstwa polegające na przypisaniu mu cudzych wypowiedzi i poglądów (np. członka PPN, z którego się wyśmiewał).
Tym niemniej możliwe, że w tym przypadku fakt, że to był akurat Blox.pl przeważył - bo Agora (GW) współpracuje często z "Nigdy Więcej" (organizacją Rafała Pankowskiego), więc są oni dla niej wiarygodni.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 734
Problem z hostowaniem u polskich dostawców jest jeden. Jak usuną blog to nie ma backupów. I co z tego, że FoxMulder ma nowy blog, skoro nie ma tam jego starych wpisów. :(
Grzebanie w cache wyszukiwarki nie jest pojmowane przez maluczkich, których jest większość.

margines

wujek dobra rada
626
84
Ło rany, nie róbcie z tego tragedii. Kto wie jak funkcjonuje ta przybudówka GW z Pankowskim na czele nieraz już tego doświadczył, przykład: http://pl.indymedia.org/pl//2003/12/3450.shtml . Jak ktoś zakłada bloga na takim serwerze musi się z tym liczyć. Oprócz Pankowskiego jest jeszcze kilka takich typów co śmierdzą agenturą, a niby "działają społecznie"; służę nazwiskami i wydarzeniami na prv.

Do góry Bottom