Agnostycy i ateiści

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 035
Eee, w Krakowie, za daleko.

A tak w ogóle to jakoś nie czuję potrzeby manifestowania swojej "niewiary" i domyślam się jacy ludzie tam przyjdą.

"Pokazowa lekcja etyki"

Czyli tacy co to chcą wywalić religię ze szkół, ale na tym nie poprzestać i wprowadzić filozofię, etykę czy wychowanie seksualne (czyli lekcje na chuj komu potrzebne).

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Ateizm stał się nową religią, wiarą w brak boga. Nie lubię nazywać się ateistą czy agnostykiem, właśnie przez uczestników takich marszy.

D

Deleted member 427

Guest
jestem chrześcijańskim agnostykiem, z KK wypisałem się dwa lata temu, ale na manifest nie pójdę, nawet gdyby mi ktoś za to zapłacił. miał racje Tocqueville, kiedy stwierdził, że skoro państwo zajęło miejsce Opatrzności, zrozumiałe jest, że każdy, kto znalazł się w potrzebie, wzywa jego pomocy.

Trigger Happy napisał:
Ateizm stał się nową religią, wiarą w brak boga.

współczesny człowiek uwierzy we wszystko, byle uniknąć wiary w Boga - tak przynajmniej wynika z moich prywatnych obserwacji.

OP
OP
Cyberius

Cyberius

cybertarianin, technohumanista
1 441
36
Piter1489 napisał:
Eee, w Krakowie, za daleko.

Czyli tacy co to chcą wywalić religię ze szkół, ale na tym nie poprzestać i wprowadzić filozofię, etykę czy wychowanie seksualne (czyli lekcje na chuj komu potrzebne).

tak podejrzewam
że będą przeważali antyteiści
ale uważam maja prawo wyrażać swoje opinie
a filozofia by się w szkołach przydała

Trigger Happy napisał:
Ateizm stał się nową religią, wiarą w brak boga. Nie lubię nazywać się ateistą czy agnostykiem, właśnie przez uczestników takich marszy.

jakie społeczeństwo takie manify

kawador napisał:
jestem chrześcijańskim agnostykiem, z KK wypisałem się dwa lata temu, ale na manifest nie pójdę
a ja panenteistą / kosmoteistą -natomiast roboczo nazywam swoje poglądy naukowym buddyzmem http://zbyzoskosmiczny.blogspot.com/201 ... ddyzm.html
gdybym mieszkał w Krakowie to może bym się przeszedł

Do góry Bottom