Agent Tomek zakapował lidera Wolnych Konopii.

D

Deleted member 427

Guest
I co może zrobić przeciętny człowiek w starciu z takim zbirem jak Agent Tomek? Przecież to jest podła kanalia.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Nic, trzeba traktować takich byłych i obecnych aparatczyków jak trędowatych i unikać. Nie ma opcji by nagle człowiek się zmienił na lepsze, kapuś na zawsze pozostaje kapusiem - to nie żaden zawód tylko cecha charakteru.

D

Deleted member 427

Guest
trzeba traktować takich byłych i obecnych aparatczyków jak trędowatych i unikać

Ok, ale on może cię wsadzić za kraty za nic. Jak mam go w takim razie unikać? Wystarczy jeden telefon tego zbira i jesteś udupiony.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Ciek ma rację.
Jedyną metodą na kapusiowe mendy jest ich izolacja.
A jak się koło historii poruszy i będzie okazja, to należy z niej skorzystać.

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Warto dodać, że ta menda siedzi sobie w Sejmie biorąc dietę poselską i może otrzymywać niezłą emeryturę w wieku 30+ (chociaż podobno z niej zrezygnował, ale tylko na czas zabawy w posła)

Za to, że zakapował na Dołeckiego należy mu się każde potępienie, z tym się nie da dyskutować.
Natomiast czepianie się jego emerytury nie jest według mnie ok, bo należycie przepracował ponad 15 lat w policji, cbś, cba, więc czemu ma emeryturki nie dostać? Każdy się może do tych służb załapać, każdy może dostawać emeryturę tuż po trzydziestce. Służby mundurowe to akurat jedyna oprócz sędziów grupa zawodowa za których pensje i emerytury z chęcią zapłacę z podatków, bo jest to po prostu, w przeciwieństwie do milionowej administracji, uzasadnione i potrzebne. Inna kwestia to skuteczność działania tych organów, no i to, czy 15 latek to nie przesada - teraz szykuje się reforma w tej sprawie, ale oczywiście nie dlatego, że 15 lat to po prostu za mało, tylko dlatego, że nie starcza kaski.

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 036
simek napisał:
Każdy się może do tych służb załapać, każdy może dostawać emeryturę tuż po trzydziestce. Służby mundurowe to akurat jedyna oprócz sędziów grupa zawodowa za których pensje i emerytury z chęcią zapłacę z podatków, bo jest to po prostu, w przeciwieństwie do milionowej administracji, uzasadnione i potrzebne.

Pewnie każdy może się załapać do rządzącej grupy gangsterów i ich służb i może sobie za to przyzwoicie żyć, np. w wieku 30+ dostawać kasę zagrabioną innym, kiedy ci inni muszą zapierdalać nierzadko do śmierci i nie dostaną nic. Jak Ci się to podoba, to na to płać, ja też muszę bo co zrobię? Przecież was jest 99% i to popieracie. Mimo wszystko, pozwolę sobie nie uważać istnienia agentów Tomków za coś potrzebnego i uzasadnionego.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Simek, jak cię przeczytałem to aż mnie w dołku ścisnęło, że nie ma ujemnej reputacji :( Tosia w kulki sobie leci chyba, co my z Matrix zrobimy jak się uaktywni?

Ta, każdy może się załapać do tych służb ... Kiedyś pracowałem z kolesiem, co przez kilka lat był prezesem sądu, później przeszedł do wolnego zawodu prawniczego, popracował znów kilkanaście lat i chciał sobie zająć wolne stanowisko szeregowego sędziego w miłej i spokojnej miejscowości by się cieszyć życiem. Odmówili mu bo ponoć kwalifikacji nie ma :D Polska to jebany ubekistan, tutaj prawie o wszystkim decydują wtyki, a nie "każdy może". Każdy może się jeszcze wysrać bez pozwolenia i trzeba się tym cieszyć póki czas bo niedługo pewnie będą pobierać zryczałtowaną opłatę od unieszkodliwiania gówna obok rachunku za wod - kan bo przecież ludzie srają po krzakach i coś z tym trzeba robić albo towarzysze z UE zabronią srania bo z dupy metan leci do atmosfery a to powoduje efekt cieplarniany :)

Trigger Happy

Mądry tato
Członek Załogi
2 946
958
Doxa podsumował złamasa ...

"Dlatego życie w reżimie jest wygodne dla wielu ludzi, czy to za stalinizmu czy teraz. Tłumaczy to donosicieli takich jak na przykład ‘Tomek’, który lubi podpierdolić kogo się tam da, a to jakiś urzędasów, a to palaczy trawy. Taki człowiek nie jest w stanie wykonać pracy umysłowej polegającej na refleksji, czy posiadanie skręta czyni szkodę naszemu krajowi i czy naszemu społeczeństwu dobrze robi wtrącanie za to studentów do więzienia. Ten sługus świadczyły usługi każdemu reżimowi, włącznie ze Stalinem i Hitlerem, za przysłowiową michę i poklepanie po ramieniu ‘dobrze wykonywaliście rozkazy, agencie Tomek’. Zresztą czego można od niego wymagać – w procesie rekrutacji został wybrany człowiek do ślepego wykorzystywania rozkazów, a nie do kwestionowania obowiązującego systemu prawnego."

simek

Well-Known Member
1 367
2 122
Słuchajcie, mi tylko chodzi o to, że w każdym, nawet najbardziej liberalnym państwie według mnie powinni być policjanci, agenci(szpiedzy), sędziowie, strażacy, żołnierze, żeby utrzymywali porządek, a na ich pensje(z tą emeryturą to przesadziłem, bo niech sobie oszczędzają z pensji, ale chodzi ogólnie o ich utrzymanie) musi się przymusowo płacić. To jak te służby działają w Polsce to jest zupełnie inna sprawa i to, że jestem za państwową policją i sądownictwem, to nie znaczy, że uważam, że w Polsce system jest świetny.

D

Deleted member 427

Guest
Słuchajcie, mi tylko chodzi o to, że w każdym, nawet najbardziej liberalnym państwie według mnie powinni być policjanci, agenci

Dobrze, że sprostowałeś, bo niektórzy byli gotowi odczytać tę twoją deklarację jako deklarację sympatii dla najgorszych zbirów takich jak poseł Kaczmarek.

Ciek

Miejsce na Twoją reklamę
Członek Załogi
4 882
12 269
Dobry agent nie jest zły, a jak na dodatek jest jeszcze podjudzaczem, kapusiem i posłem to w ogóle mamy już ideał człowieka sowieckiego XXI wieku :)

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
Normalnie to szpieg powinien dostawać sakiewkę i się natychmiast chować do nory. To najbardziej hańbiące zajęcie na świecie. A dziś się z tego najgorszego barachła robi super-herosów i wybiera jako posłów na sejm. Jeszcze rozumiem, że ktoś to robił w jakiejś szlachetnej sprawie. Ale w służbie dla tego socjalistycznego bękarta, jakim jest to zasrane państwo? To bydło jest 1000 kroć moralnie gorsze od matki Madzi.

Do góry Bottom