Abonament - Polacy najlepsi

ender

New Member
5
0
Polacy zajmują (ponoć, nie wiem dokładnie skąd taki wniosek i jak to ktoś, kto?, obliczył) pierwsze miejsce w... niepłaceniu abonamentu w Europie.
http://www.placeabonament.pl/
Da się? :) :)

To spory elektorat. Może warto podążyć tą drogą? :) Może tak uda się dotrzeć z wolnościowym przekazem? Może tak uda się zainteresować nieuświadomionych?

GAZDA

EL GAZDA
7 687
11 169
brawo hehe
"jesteśmy pierwsi - zmień to"... a niby po co?
ciekawe co za debile pracują nad tymi projektami, co se obiecują z tego?
że od razu polece do banku i zapłace za coś z czego nie korzystam?

Voy

Active Member
386
242
świetnie zrobiona strona propagandowa :D
włącz się i popraw wizerunek Polski w europie!
Chcę się włączyć
Poprawmy razem wizerunek Polski w Europie!
1. miejsce wśród krajów UE w niepłaceniu abonamentu
to żaden powód do dumy. Dołącz do naszej akcji
i dowiedz się, dlaczego powinniśmy płacić abonament.
ile ludzi będzie na tyle głupich żeby pójść na tak debilny argument o płaceniu debilnego podatku? :D

tak BTW ja się czuję dumny że ludzie w moim kraju są na tyle inteligentni żeby nie płacić haraczu za trzymanie TV w domu :D

Piter1489

libnetoholik
2 072
2 036
ender napisał:
Polacy zajmują (ponoć, nie wiem dokładnie skąd taki wniosek i jak to ktoś, kto?, obliczył) pierwsze miejsce

Oczywiście, że sobie z dupy liczby wzięli i cię próbują zawstydzać głupią propagandówką. A ci wszyscy co namawiają w TVP do płacenia ("abonament, to się opłaca") są do odstrzału (jak ktoś bardzo chce to niech sobie doda, że "z potomstwem" ;) ) za bezczelne wspieranie i promowanie złodziejstwa.

Nawet jak w "Europie" wszyscy płacą, to "Europa" nie jest dla mnie żadnym autorytetem a bandą cip co się daje dymać bez wazeliny ku chwale "społeczeństwa otwartego", "różnorodności", "obywatelskości".

FatBantha

sprzedawca niszowych etosów
Członek Załogi
8 902
25 811
Uwielbiam te spoty. Gdy je widzę, czuję się dumny z bycia Polakiem. Proszę jak wspaniale można uczucia patriotyczne w narodzie budzić! :D

A którzy jesteśmy pod względem przemytu fajek i alkoholu? Trzeba najwyraźniej się poprawić, skoro o tym takich propagandówek nie zrobili... ;)

crack

Active Member
784
110
Wkurwia mnie ta propaganda, w każdym bloku reklamowym jakaś babka gadająca po francusku albo gość nawijający po germańsku.

M

MichalD

Guest
KRRiT lobbowała niedawno za tym , żeby pobierać abonament od każdego rachunku za prąd. Nie wyobrażam sobie, żeby doplacać 20 zł miesięcznie do rachunku (i tak już objętego akcyzą), za platformersko-unijną propagandę.

D

Deleted member 427

Guest
jakaś babka gadająca po francusku albo gość nawijający po germańsku.

Germanizują nas, chuje.

doberlina.jpg

:)

Voy

Active Member
386
242
A tak w ogóle to jak oni sobie wyobrażają ściąganie akcyzy od każdego rachunku za prąd, skoro np. u mnie w domu nie mam ani radia, ani TV? Ja wiem że tak na prawdę to złodziejstwo i płacenie podatku od czegoś co i tak jest już moje, ale nie bardzo mogę wymyślić jakiej wymowki mogliby użyć w tym momencie

zygfryd

Active Member
241
48
Voy napisał:
A tak w ogóle to jak oni sobie wyobrażają ściąganie akcyzy od każdego rachunku za prąd, skoro np. u mnie w domu nie mam ani radia, ani TV? Ja wiem że tak na prawdę to złodziejstwo i płacenie podatku od czegoś co i tak jest już moje, ale nie bardzo mogę wymyślić jakiej wymowki mogliby użyć w tym momencie
Statystycznie każdy w domu ma telewizor / radio, reszta mieści się w wielkości błędu statystycznego. To samo tyczy się komórki czy konta bankowego. Jest to jedno z bardziej realistycznych założeń, gdyby tylko takie stosowali ...

S

stormtrooper

Guest
@Voy
Jak o tym czytałem to miało być domniemanie prąd=telewizor lub radio, więc jakbyś nie chciał płacić to musiałbyś im to udowodnić, że nie masz/nie korzystasz (tv tylko do konsoli), już gdzieś pisałem, że takie coś nie przejdzie nawet u nas i TK to upierdoliłby z marszu.

A

Antoni Wiech

Guest
W UK mimo, że nie mieliśmy telewizora tylko kompy najpierw przyszło wezwanie do zapłaty gdyż powiedzieli, że wg ich urządzeń mamy TV. Jak olaliśmy to po jakimś miesiącu przyszło kolejne pismo, że tym razem wpadną nam do domu i będziemy musieli ich wpuścić. Nie znam dobrze prawa UK, i nie wiedziałem na ile to było realne, ale grozili wejściem do domu siłą na pewno.

Szczerze mówiąc byłem lekko zdziwiony tą presją, której nie ma aż takiej w Polsce.

Ale odpierdolili się tylko jak zadzwoniliśmy i powiedzieliśmy, że żadnej tv nie mamy. No, ale pewnie gdyby w Polsce takie myki terroryzujące robili to ściągalność byłaby większa.

kr2y510

konfederata targowicki
12 770
24 739
CptKapital napisał:
"W przyszłym roku Polaków czeka bardzo ważna zmiana: sygnał analogowy zostanie wyłączony. Wszyscy przejdziemy na znacznie lepszą częstotliwość cyfrową."

Wielu ludzi starszych przestanie oglądać TV, bo będzie im szkoda pieniędzy na dekoder. Oni i tak nie płacą abonamentu, bo po 75 roku życia ludzie są z tego zwolnieni.
Jest szansa na kampanię, porzucenia zwyczaju oglądania tv. W USA czy Kanadzie od dawna spadła oglądalność tv na rzecz internetu, więc dobrze by było spopularyzować to u nas.

Do góry Bottom