30,000 euro kary za propagowanie złych wzorców

A

Anonymous

Guest
kawador napisał:
Hiszpańskie władze nałożyły karę na producentów filmu "Larry Crowne. Uśmiech losu". Sprawa dotyczy plakatu, na którym gwiazdy filmu, Julia Roberts i Tom Hanks, jeżdżą na skuterze bez kasków...

http://www.filmweb.pl/news/Producenci+% ... akat-79368

Ten cały syf w Europie skończy się jakąś wojną.

Z drugiej strony zawsze myślałem, że moje pokolenie jak każde inne w przeszłości "zbuntuje" się przeciwko pokoleniu rodziców i odkręci ten cały syf w drugą stronę. Chociaż może się to skończyć jak na Węgrzech, podatki od tłustego żarcia co by nie osłabiać kondycji narodu.

Marzy mi się jedna wielka bomba neutronowa, której wybuch przeżyją ludzie z genem libertarianizmu.

A

Anonymous

Guest
Maciej Dudek napisał:
Premislaus napisał:
Marzy mi się jedna wielka bomba neutronowa, której wybuch przeżyją ludzie z genem libertarianizmu.

:D :D :D To marzenie samo w sobie ma sporą siłę rażenia :D

Kilka lat temu czytałem gdzieś w mainstreamowym necie, że jakiś oficer w Hiszpanii rzekł sobie, że wojsko nie będzie się bezczynnie przyglądać uniezależnianiu się Katalonii. A, że Katalonia jest bastionem komunizmu, to nawet mnie to cieszy.

http://www.wprost.pl/ar/?O=85823

Mad.lock

barbarzyńsko-pogański stratego-decentralizm
5 149
5 113
Cieszy Cię, że jakiś stary faszol nie chce dopuścić do decentralizacji (choćby i nawet Katalonia była komusza)?

A

Anonymous

Guest
Madlock napisał:
Cieszy Cię, że jakiś stary faszol nie chce dopuścić do decentralizacji (choćby i nawet Katalonia była komusza)?

Cieszy mnie to, że Hiszpania spłynie krwią. Krew ta ma kolor etatyzmu. Lewica strzela sobie samobója tym, że są przeciwni posiadaniu broni, znów przegrają.

Rattlesnake

Don't tread on me
Członek Załogi
3 591
1 503
Siepacz państwa, które nakłada karę za brak kasków na plakacie, chce bronić tego państwa. A Ciebie to cieszy, bo dzięki temu Hiszpania ma spłynąć krwią tych, co się chcą od tego państwa odłączyć.

A

Anonymous

Guest
Maciej Dudek napisał:
Siepacz państwa, które nakłada karę za brak kasków na plakacie, chce bronić tego państwa. A Ciebie to cieszy, bo dzięki temu Hiszpania ma spłynąć krwią tych, co się chcą od tego państwa odłączyć.

Obydwu stron popłynie krew. Chyba, że się zlewaczyli do końca jak ci z Utøyi. To, że się odłączają to mnie ni ziębi, ni grzeje. Bo nie odłączają się wolnościowcy. Jedyny plus widzę taki, że reszta Hiszpanii będzie musiała wkroczyć na ścieżkę wolnego rynku, bo nie będą mieli dojnego cycka w postaci Baskonii i Katalonii. Te kraje to już chyba od czasów rzymskich, były najlepiej zurbanizowane na półwyspie Iberyjskim.

OP
OP
D

Deleted member 427

Guest
Tutaj źródło: http://www.upi.com/Entertainment_News/M ... 320600326/

Co ciekawe, rok temu karę dostała Shakira - na planie swojego teledysku jeździła na skuterze bez kasku i się do niej dojebali. A wszystko dlatego, że Spanish traffic laws prohibit any publicity, in print, audio or video that may incite excessive speed, reckless driving, situations of danger or any other circumstance involving conduct contrary to the principles of the law.

Premislaus napisał:

To masz mokre sny, nie powiem ;) Mnie się marzy zlokalizowanie autorów tego prawa (ludzi, którzy wzięli pieniądze za napisanie go) i dalej wiecie, co z nimi robić - na mój koszt! ;)

Do góry Bottom