Forum Libertarian

Pełna wersja: Nie podoba mi się, co się dzieje z tym forum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Po pierwsze:

1. Ganianie za offtopiki i przeklejanie tematów. Rozpierdala to luźny klimat i zaczyna przypominać jakieś zdupione nadęte fora intelektualistów

2. Zamykanie tematów. Ja np. może chciałbym się wypowiedzieć, a już takiej możliwości nie mam

To jest moje zdanie, oczywiście admini mogą mieć na to wyjebane, ale pomyślalem, że warto napisać.
(16.06.2009 20:03)Antoni Wiech napisał(a): [ -> ]Po pierwsze:

1. Ganianie za offtopiki i przeklejanie tematów. Rozpierdala to luźny klimat i zaczyna przypominać jakieś zdupione nadęte fora intelektualistów

2. Zamykanie tematów. Ja np. może chciałbym się wypowiedzieć, a już takiej możliwości nie mam

To jest moje zdanie, oczywiście admini mogą mieć na to wyjebane, ale pomyślalem, że warto napisać.

Przede wszystkim - powinno to być w dziale "Sprawy związane z tym forum, także błędy i problemy." Big Grin Więc mam nadzieję, że ktoś to niedługo przeniesie w odpowiednie miejsce Smile

Oczywiście, ja mam na to ogólnie wyjebane, tak jak prawie każdy chyba, łącznie z adminami, ale oczywiście, warto napisać Big Grin
Zawsze warto napisać Smile
(16.06.2009 20:14)23HailEris napisał(a): [ -> ]Przede wszystkim - powinno to być w dziale "Sprawy związane z tym forum, także błędy i problemy." Big Grin Więc mam nadzieję, że ktoś to niedługo przeniesie w odpowiednie miejsce Smile

Mówisz, masz.
Dobra, teraz odpowiedź w temacie:

1. Punkt 3 wyjątkowo prostego "regulaminu" mówi:

Cytat:3. Należy trzymać się tematyki poszczególnych działów. Istnieją działy ogólne, więc każdy znajdzie stosowne miejsce, aby się wypowiedzieć. Posty i wątki nie pasujące do danego forum, będą przenoszone albo usuwane, co jest łatwiejsze.

A chodzi o to, aby osoba, która szuka informacji nt. libertarianizmu nie trafiała do garnka, gdzie jest wymieszany groch z kapustą. Jak ktoś ma ochotę popierdolić bez sensu, czy pokłócić się, to nie sobie taki wątek zaczepny zacznie w stosownej kategorii, a nie wpieprza się między wódkę i zakąskę. Naprawdę, można każdą dyskusję, nawet ideową, sprowadzić do dna (choćby przez porównanie z Hitlerem czy Młodzieżą Wszechpolską).

Split dyskusji ma na celu oddzielenie ziaren od plew, i kto się chce w plewach bawić, zawsze może to robić, bo obie części przecież pozostają. Zakładam, że użytkownicy tego forum dają sobie radę z nawigacją w jego nieskomplikowanej strukturze i potrafią odnaleźć przeniesione/podzielone wątki.

No i nie jest to forum - popierdolmy.pl

2. Zamykanie - uważam, że i tak dzieje się to za rzadko. W zasadzie powinno się wątek zamykać, gdy dyskutanci zaczynają jechać po sobie, a nie w temacie, co zdarza się nader często. Może to jest objaw luzactwa, ale to nie jest luzak.pl.
Może dodać dział śmietnik/kubeł czy jakoś tak? Smile Taki dział na forum zazwyczaj działa dyscyplinująco i nie trzeba tyle moderować.
(17.06.2009 2:24)kr2y510 napisał(a): [ -> ]Może dodać dział śmietnik/kubeł czy jakoś tak? Smile Taki dział na forum zazwyczaj działa dyscyplinująco i nie trzeba tyle moderować.

Mamy "Hyde - Park", obecnie przemianowany na "Hyde-Park/Śmietnik" ze stosownym opisem. To jest forum , na którym można wszystko.
a ja myślę że wystarczy Hyde Park Smile po co od razu śmietnikować? wymiana myśli nie jest taka straszna Wink
(17.06.2009 2:24)kr2y510 napisał(a): [ -> ]Może dodać dział śmietnik/kubeł czy jakoś tak? Smile Taki dział na forum zazwyczaj działa dyscyplinująco i nie trzeba tyle moderować.

wariatkowo/śmietnik proponuję przezwać na "Lot nad kukułczym gniazdem" Smile
whirlinurd napisał(a):wariatkowo/śmietnik proponuję przezwać na "Lot nad kukułczym gniazdem" Smile

Proponowałbym nazwać to prosto po ludzku: pierdoły ;þ
Stron: 1 2
Przekierowanie